Μαθητές «δημοσιογράφοι» πήραν συνέντευξη από τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη

Ερωτήσεις αυθόρμητες, απλές και σε κάποιες περιπτώσεις δύσκολες, απηύθυναν μαθητές της τρίτης τάξης δύο δημοτικών σχολείων της Καλαμαριάς, του 6ου και του 12ου.

Τα παιδιά στο πλαίσιο μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος και της ενότητας που σχετίζεται με τις δραστηριότητες του δήμου, τις υπηρεσίες που προσφέρει , καθώς και τη διαδικασία εκλογής, έστειλαν επιστολή στον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, ζητώντας να τους παραχωρήσει μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης! Η απάντηση φυσικά ήταν θετική, καθώς ο κ. Δαρδαμανέλης επιδιώκει να έχει επικοινωνία με τους νεότερους πολίτες του Δήμου.

«Η επαφή μαζί σας είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη ρουτίνα και την καθημερινότητά μας. Επιπλέον μας δίνει πολύ χρήσιμες πληροφορίες για να καταφέρουμε κι εμείς ως διοίκηση να γίνουμε καλύτεροι», είπε στα παιδιά ο κ. Δαρδαμανέλης.

Πώς γίνεται κάποιος δήμαρχος; Γιατί δηλώσατε υποψηφιότητα; Είναι δύσκολη η δουλειά του δημάρχου; Πώς θα πείσετε τους ανθρώπους να μην πετάνε σκουπίδια κάτω; Με ποιο τρόπο προσέχετε την πόλη μας; Είστε πρόθυμος να κάνετε ό,τι σας ζητήσουν οι πολίτες; Πώς διαλέξατε αντιδημάρχους;

Ο κ. Δαρδαμανέλης απάντησε και στις τριάντα ερωτήσεις που έθεσαν στο σύνολό τους οι μαθητές και των δύο σχολείων, εξηγώντας στα παιδιά τι ακριβώς κάνει ως Δήμαρχος, ποιες είναι οι υποχρεώσεις του, πως λειτουργεί ο Δήμος, αλλά και τι σκοπεύει να κάνει με τα σχολεία και τις γειτονιές τους.

Μάλιστα οι δασκάλες των μαθητών της τρίτης τάξης, η κα. Σοφία Αλεξανδρίδου από το 6ο Δημοτικό και η κα. Αιμιλία Ιατράκη από το 12οΔημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, κατά την επικοινωνία τους με τον κ. Δαρδαμανέλη, τόνισαν ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την πλευρά τους, όσον αφορά στις ερωτήσεις των παιδιών, αντιθέτως τα άφησαν να εκφραστούν ελεύθερα.

Ο Δήμαρχος  Καλαμαριάς ευχήθηκε να αλλάξει η κατάσταση με τον covid 19, έτσι ώστε οι συναντήσεις με τους μαθητές να γίνονται δια ζώσης κι όχι πίσω από μία οθόνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ