Μ. Κυριζίδης: Όλος ο προγραμματισμός των έργων για τη Θεσσαλονίκη

Για όλους και για όλα μίλησε στο ota365.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ Μάκης Κυριζίδης.

Στην συνέντευξη του αναφέρεται στα μεγάλα έργα του βρίσκονται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη, αλλά και αυτά που είναι στα άμεσα σχέδια του Δήμου, όπως το ευρύ πρόγραμμα σχολικής στέγης, η ανάπλαση σημαντικών σημείων της πόλης και τις μελέτες και διαγωνιστικές διαδικασίες για: τους στάβλους Παπάφη, τη διάνοιξη Αγίου Δημητρίου, την Πλατεία Διοικητηρίου, το Καπάνι, τον Άξονα Γουναρη, την Αριστοτέλους κτλ.

Ο κ. Κυριζίδης μίλησε επίσης για το νέο νομό στην αυτοδιοίκηση, την επόμενη μέρα στους Δήμους αλλά και το ποτε θα γίνει ενιαία παράταξη η διοίκηση Ζέρβα, αποκαλύπτοντας επίσης που θα τον βρουν οι επόμενες δημοτικές εκλογές.

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Παπαντώνη

Ποια είναι τα έργα που έχουν γίνει στην πόλη επί θητείας σας και ποια τρέχουν αυτή τη στιγμή;

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης σηκώσαμε τα μανίκια προκειμένου οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις να αρχίσουν να γίνονται πράξη. Υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και ακολουθώντας τη ρητή εντολή του, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, εργαστήκαμε με πρόγραμμα και οι ενέργειές μας έφεραν άμεσο αποτέλεσμα ώστε αυτή τη στιγμή να μιλάμε για μια σειρά έργων μικρών και μεγάλων στην πόλη να τρέχουν. Δεν υποκύψαμε σε εμπόδια που έφερε μπροστά μας η πανδημία, ξεπερνώντας γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στις διαδικασίες προκειμένου να εκτελεστούν οι αποφάσεις μας και να προχωρήσουν οι διεκδικήσεις μας.

Πετύχαμε και πετυχαίνουμε συνεχώς εντάξεις σε χρηματοδοτήσεις ώστε έργα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη να δρομολογηθούν. Γνώμονάς μας η βελτίωση και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Παράλληλα, εξασφαλίζουμε ασφαλείς και σύγχρονες κατασκευές και υποδομές, όπως αρμόζει σε  μία σύγχρονη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη σαν τη Θεσσαλονίκη.

Εκτελούμε ένα ευρύ πρόγραμμα σχολικής στέγης (νεα σχολεία στη Λαχανά και στην Καπετάν Άγρα,  Κριεζώτου, συνεργασία με ΚΤΥΠ για 3 νέα σχολικά συγκροτήματα, συντήρηση παλαιών) παρεμβάσεις στις γειτονιές με αναπλάσεις πάρκων και παιδικών χαρών (11 νέες παιδικές χαρές, Ανάπλαση πάρκου Μπότσαρη, Δικαστήρια, Ροτόντα, Πάρκο Παπαναστασίου- Βούλγαρη κτλ)

Ξεκινούν : Ανάπλαση Ιπποκράτειο, Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλεάνθους, Ανάπλαση Κοιμητηριων Ευαγγελίστριας, Ανάπλαση Ζώνης Πρασίνου Επταπυργίου, Παρεμβάσεις στις γειτονιές κτλ.

Ολοκληρώνουμε μελέτες και διαγωνιστικές διαδικασίες : για στάβλους Παπάφη, διάνοιξη Αγίου Δημητρίου, Πλατεία Διοικητηρίου, Καπάνι, Άξονα Γουναρη, Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Αριστοτέλους κτλ.

Πραγματοποιούμε ένα σαρωτικό πρόγραμμα καθαρισμού και απομάκρυνσης από όλες τις περιοχές του Δήμου επικίνδυνων κατασκευών και ερειπωμένων σπιτιών καθώς και ανενεργών περιπτέρων, που είχαν γίνει εστίες μόλυνσης για δεκαετίες! Συντηρούμε το πράσινο, τα συντριβάνια, τα πάρκα και τις πλατείες, ξεκινούμε εκτεταμένο δίκτυο παρεμβάσεων ασφαλτόστρωσης.

Ταυτόχρονα, έχουμε κηρύξει «ανένδοτο» αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής βανδαλισμό με τα κάθε λογής «γκράφιτι» και όχι μόνο, που λερώνουν τον ορίζοντά μας. Είναι όμως και υποχρέωση του πολίτη να σέβεται τον δημόσιο χώρο και να καταγγέλλει ακόμα οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον αυτού.

Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πάθος να υλοποιούμε κάθε μέρα προεκλογικές δεσμεύσεις.

 

Τι γίνεται κ. Κυριζίδη με έργα όπως η πλατεία Ελευθερίας το Καπάνι και η πλατεία Διοικητηρίου;

Η πόλη αλλάζει κάθε μέρα. Όπως έχει δηλώσει ο Δήμαρχος προεκλογικά και έχουμε τονίσει και τους τελευταίους μήνες, αναμένουμε την ολοκλήρωση της αρχαιολογικής ανασκαφής από την Αρχαιολογική Υπηρεσία ώστε να αποδώσουμε προσωρινά την ιστορική αυτή πλατεία της πόλης και κομβικής σημασίας για το ιστορικό της κέντρο στους πολίτες, ως χώρο στάθμευσης υπό το καθεστώς του Δήμου. Αυτή είναι μια εξέλιξη που έχει δρομολογηθεί, μετά το ξεμπλοκάρισμα της προηγούμενης προβληματικής κατάστασης με τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο. Αναμένουμε να ολοκληρώσει η Εφορία Αρχαιοτήτων το έργο της και στη συνέχεια να τρέξουμε τη διερεύνηση υπόγειου σταθμού και την επιφανειακή ανάπλαση που έχουμε εξαγγείλει.

Την επόμενη εβδομάδα δημοπρατούμε το Καπάνι και ακολουθεί η Γούναρη. Την ίδια ώρα, είμαστε σε αναμονή για τη μελέτη της πλατείας Διοικητηρίου από την Εγνατία Οδό.

Όλα όσα εξαγγείλαμε, η Διοίκηση Ζέρβα,  αυτά τρέχουμε και βάσει αυτών θα μας κρίνουν οι πολίτες.

 

Τι πιστεύετε για το νέο νομό στην αυτοδιοίκηση που έρχεται αυτό το διάστημα

Ο Κλεισθένης με την προχειρότητα του έφερε πολλές παθογένειες και προβλήματα στην λειτουργία των Δήμων. Ο νέος νόμος διορθώνει τα περισσότερα από αυτά.

Βρισκόμαστε σε διαβούλευση με τα όργανα της αυτοδιοίκησης και το Υπουργείο και πιστεύω θα βρεθεί η χρυσή τομή για να εξασφαλιστεί η Κυβερνησιμότητα και η σύγχρονη λειτουργία των Δήμων.

 

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στους Δήμους;

Ελπίζω με σταθερές διοικήσεις, απαλλαγμένες από κομματικούς εναγκαλισμούς με πυξίδα τον εκσυγχρονισμό των δομών. Είναι στο χέρι των αυτοδιοικητικών το πως θα λειτουργήσουν την επόμενη ημέρα. Ισχυρές τεχνοκρατικές διοικήσεις, αυτή είναι η δική μας βούληση.

 

Ποτέ θα γίνει ενιαία παράταξη η διοίκηση, κ. Κυριζίδη

Από την πρώτη ημέρα συγκρότησης της Διοίκησης, όλοι όσοι ενωθήκαμε στο πλευρό του Κωνσταντίνου Ζέρβα, λειτουργούμε ενιαία και προχωράμε ως ομάδα, υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου, στην υλοποίηση όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων του, τις οποίες στηρίξαμε, πιστεύουμε και εκτελούμε προς όφελος της πόλης. Έχω εκφράσει ήδη τη συμπόρευσή μου με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Μέχρι τότε όμως έχουμε πολλή και σκληρή δουλειά. Στο τέλος του 2023 έχουμε να απαντήσουμε στους πολίτες αυτής της πόλης με το έργο μας.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ