Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δήμου Παύλου Μελά: Την Πέμπτη νέα διάλεξη με θέμα «Μεσογειακή δίαιτα»

Ολοκληρώνεται ο κύκλος των διαλέξεων στο πλαίσιο του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Παύλου Μελά, την Πέμπτη 11 Μαΐου και ώρα 19.30, με τη διάλεξη που έχει τίτλο «Μεσογειακή δίαιτα: Σύμμαχος Ζωής» και εισηγήτρια την καθηγήτρια Διατροφικής Αγωγής Ειρήνη Κοΐδου.

Η διάλεξη πραγματοποιείται δια ζώσης στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221, 3ος όροφος, Αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου και μέσω live streaming, την ημέρα και την ώρα που αναγράφεται στο πρόγραμμα στο κάτωθι link:

https://www.youtube.com/embed/u8rXEZLXjdE   

Η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι ελεύθερη.

Μεσογειακή δίαιτα

Πλήθος ερευνών έχουν διενεργηθεί προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος, η σχέση  και η αξία της μεσογειακής δίαιτας με την υγεία των ανθρώπων. Η πλειοψηφία αυτών των ερευνών κατέληξε πως αυτός ο τρόπος ζωής και κατά επέκταση αυτός ο τρόπος διατροφής αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και κατ’ επέκταση στη βελτίωση των επιπέδων υγείας του σύγχρονου ανθρώπου.

Σκοπός της διάλεξης είναι η παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών της μεσογειακής δίαιτας,  η σχέση της με την υγεία αλλά και ο ρόλος της στην πρόληψη και την αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση και η παχυσαρκία.

Βιογραφικό της Ομιλήτριας

Η Ειρήνη Κοΐδου είναι Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ΤΕΦΑΑ Σερρών του ΑΠΘ Θεσσαλονίκης, με γνωστικό αντικείμενο «Διδακτική της Φυσικής Αγωγής με συνάφεια τη διατροφική αγωγή των ασκουμένων». Είναι απόφοιτη του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Διδάσκει μαθήματα σχετικά με τη διατροφική αγωγή και τη διατροφή των ασκούμενων σε προπτυχιακό επίπεδο, καθώς και μαθήματα σχετικά με την υγεία, την άσκηση και τη Διατροφή σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε διατμηματικά προγράμματα σπουδών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διδακτική της διατροφικής συμπεριφοράς, τη διατροφή και την άσκηση, τις διαταραχές της διατροφικής συμπεριφοράς και την εικόνα του σώματος.

Έχει επιβλέψει μεγάλο αριθμό διδακτορικών και μεταπτυχιακών διατριβών, που αφορούσαν κυρίως θέματα διατροφικών διαταραχών σε αθλητές και ασκούμενους και θέματα στάσεων στη φυσική αγωγή. Επίσης, έχει συμμετοχή σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, σχετικά με τη διατροφή, την άσκηση και τη φυσική αγωγή. Η κ. Κοΐδου είναι μέλος επιστημονικών εταιριών, που αφορούν στην άσκηση και τη διατροφή. Έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια. Επίσης,  έχει  συγγραφική δραστηριότητα και έχει επιμεληθεί, μεταξύ των άλλων, και προσαρμόσει στον ελληνικό τρόπο διατροφής, την Ελληνική έκδοση του βιβλίου: American Dietetic Association, Complete Food and Nutrition Guide, revised and updated 4th edition  (2014).

Πληροφορίες

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

2313 302808

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ