Κορδελιό: Πάσσαλοι στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως – Ποιες ώρες δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου με σκοπό να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης και η ποιότητα ζωής των δημοτών, με την τοποθέτηση πτυσσόμενων πασσάλων στον πεζόδρομο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Ελευθέριο -Κορδελιό, για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων και την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών σε αυτόν σε ώρες αιχμής.

Πιλοτικά οι πάσσαλοι θα αποκλείουν καθημερινά την είσοδο των οχημάτων από τις 17:00 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες (έπειτα από πρόταση του Συμβουλίου της Κοινότητας Ελευθερίου – Κορδελιού), ενώ σκοπός είναι στο προσεχές μέλλον να επιτρέπεται η είσοδος σε οχήματα ανεφοδιασμού μόνο τις πρωινές ώρες.

«Οι παρεμβάσεις αυτές, γίνονται με σκοπό να αποκτήσει ξανά ζωή ένα κεντρικό σημείο της πόλης, το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε παραμεληθεί, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται αρκετά προβλήματα και να παραδοθεί ξανά στους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν περιπάτους και διασκέδαση, ευχάριστα και κυρίως με ασφάλεια.

Ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας οχημάτων κατά το προαναφερθέν διάστημα εφαρμόζεται ήδη, ενώ στο πρόγραμμα βρίσκεται η άμεση συντήρηση του πεζοδρόμου, με την αποκατάσταση των προβλημάτων και των φθορών που είναι εμφανή σε αρκετά σημεία του. Ωστόσο, κύριος στόχος και βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι μεσοπρόθεσμα να προχωρήσει σε ολική ανάπλαση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, κάτι το οποίο προϋποθέτει υπομονή και κατανόηση λόγω της γραφειοκρατίας που αποτελεί μέρος της διαδικασίας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, συνοδευόμενος από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Νέστορα Λαφαζανίδη, πραγματοποίησε αυτοψία στον πεζόδρομο και αναφερόμενος στις παρεμβάσεις τόνισε πώς: «Θέλουμε να ομορφύνουμε την πόλη μας και μπορούμε να το κάνουμε με απλές, μικρές παρεμβάσεις, άμεσα. Σκοπός μας είναι ο πεζόδρομος της Εθνικής Αντιστάσεως να γίνει ένας ασφαλής και καλαίσθητος δημόσιος χώρος, να ξαναζωντανέψει και να γίνει ξανά σημείο αναφοράς για την περιοχή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ