Κοινό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού από όλες τις παρατάξεις και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο η ανθρωπότητα παλεύει με έναν αόρατο εχθρό που έχει καταφέρει καίρια πλήγματα στην καθημερινότητά μας. Οι ζωές μας έχουν αλλάξει άρδην και οι κοινωνικές επαφές θα αργήσουν να επανέλθουν στα βέλτιστα και φυσιολογικά επίπεδα.

Η πανδημία COVID-19 έθεσε μια νέα πραγματικότητα και άνοιξε ένα καινούργιο, μαύρο κεφάλαιο στην Παγκόσμια Ιστορία που θα μνημονεύεται στο μέλλον. Πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα έπαψαν να είναι, ενώ καθημερινά ακούμε για ζωές που χάθηκαν, για φίλους, συγγενείς, γνωστούς που ήρθαν αντιμέτωποι με τη νόσο. Άλλοι τα κατάφεραν και άλλοι δυστυχώς όχι. Οι λέξεις «διασωληνωμένοι», «ΜΕΘ», «κρούσματα», «καραντίνα» κτλ εντάχθηκαν στο καθημερινό μας λεξιλόγιο και απ΄ ότι φαίνεται θα αργήσουν ακόμα να φύγουν. Εν ολίγοις, οι συνέπειες της πανδημίας είναι τεράστιες. Σε οικονομικό, επαγγελματικό, ψυχολογικό επίπεδο. Τίποτα όμως δεν μπαίνει στην ίδια ζυγαριά με την απώλεια της ανθρώπινης ζωής.

Και όμως, εδώ και λίγους μήνες υπάρχει φως στον ορίζοντα και τα μηνύματα που έρχονται από τους επιστήμονες μας φέρνουν την αισιοδοξία. Απέναντι σε αυτόν τον εφιάλτη η ανθρωπότητα έχει πλέον απάντηση. Συγκεκριμένη και ξεκάθαρη: τον εμβολιασμό. Η εξασφάλιση του έγκαιρου και μαζικού εμβολιασμού όλου του πληθυσμού, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου κρατικού συστήματος υγείας για όλες τις λαϊκές ανάγκες, αποτελεί ανάγκη και δικαίωμα του λαού και η διασφάλισή τους πρέπει να αποτελεί υποχρέωση του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Σε αυτά τα πλαίσια σύσσωμες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά στέλνουμε κοινό μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού ως τη μόνη απάντηση στη γενικευμένη υγειονομική κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες, τα εμβόλια ως κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι η covid 19 δεν κάνει διακοπές και ο εφησυχασμός αυτή τη στιγμή είναι σύμμαχος της πανδημίας. Ένα καθολικό πρόγραμμα δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που εντάσσεται με τη σειρά του σε ένα πλήρες αναπτυγμένο, στελεχωμένο και εξοπλισμένο δημόσιο σύστημα υγείας αποτελεί μονόδρομο για την προστασία της υγείας.

Οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου: καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να άρουν τις επιφυλάξεις τους, να εμβολιαστούν σύμφωνα με τις προτροπές των ειδικών και να δουν τον εμβολιασμό ως μία πράξη συλλογικής και κοινωνικής ευθύνης. Μια πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης που αποσκοπεί στο κοινό καλό. Με τον εμβολιασμό δεν προστατεύω μόνο τον εαυτό μου. Προστατεύω και τους γύρω μου. Θωρακίζω όσους αγαπώ.

Επισημαίνοντας πάντα ότι τασσόμαστε ενάντια σε διαχωρισμούς και στιγματισμούς συμπολιτών μας. Στόχος μας είναι να πείσουμε με λογική και σύνεση χωρίς φανατισμούς. Να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε. Σε αυτή τη μάχη που δίνουμε δεν υπάρχει εμείς κι εσείς και ο διαχωρισμός των πολιτών σε στρατόπεδα μας βρίσκει αντίθετους. Η ατομική ελευθερία είναι δικαίωμα και κατάκτηση, η συλλογική ελευθερία όμως είναι πράξη ύψιστου αλτρουισμού.

Κλείνοντας, θα ήταν χρήσιμο να θυμηθούμε που ήμασταν πριν από ένα χρόνο. Τότε που η ελπίδα ακόμα απείχε πολύ από το να είναι ορατή. Πλέον και ελπίδα υπάρχει και απάντηση.

(δ.τ.)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ