ΚΕΔΕ: Στοχευμένη στήριξη των πυρόπληκτων Δήμων

Η ΚΕΔΕ βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με όλους τους πυρόπληκτους Δήμους της Ελλάδας και τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων προκειμένου να συντονίσει την βοήθεια και την στήριξη που χρειάζονται τις δύσκολες ώρες που ζουν λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών.

Μετά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή των Προέδρων των ΠΕΔ αλλά και των Δημάρχων των πυρόπληκτων Δήμων αποφασίστηκε να ανοιχτούν σε κάθε ΠΕΔ της Ελλάδας ειδικοί τραπεζικοί  λογαριασμοί  στους οποίους πολίτες, ιδιώτες, φορείς και επιχειρήσεις  καλούνται να συνδράμουν οικονομικά προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των Δήμων.

Οι Πρόεδροι των ΠΕΔ τόνισαν ότι υπάρχει ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους Δήμους, αλλά η βοήθεια που θα σταλεί πρέπει να είναι στοχευμένη στις άμεσες ανάγκες των Δήμων.

Τα είδη που έχουν ανάγκη οι πυρόπληκτοι Δήμοι καταγράφονται καθημερινά στην σελίδα της ΚΕΔΕ στο λινκ: https://kede.gr/otaupdate/anagkes-pyroplikton-dimon/

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:
«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών, ιδιωτών, επιχειρήσεων και φορέων στους Δήμους και τους συμπολίτες μας που είδαν να χάνονται οι περιουσίες τους και να καταστρέφονται οι δουλειές τους.
Είναι όμως σημαντικό να κατανοήσουμε ότι δεν πρέπει να γίνει μια «σπατάλη» δυνάμεων και υλικών που ο καθένας προσφέρει από το υστέρημά του.
Για το λόγο αυτό αποδεχτήκαμε την πρόταση των Περιφερειακών Ενοτήτων Δήμων Ελλάδας να ανοιχτούν ειδικοί λογαριασμοί που με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα θα βοηθήσουν τους πληγέντες Δήμους να αποκαταστήσουν τις κατεστραμμένες υποδομές τους και τους πολίτες να έχουν εκείνα τα υλικά που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις πρώτες δύσκολες εβδομάδες.

Η μεγάλη ανάγκη αυτήν την ώρα είναι σε ζωοτροφές για τα αιγοπρόβατα και χρήματα για την αποκατάσταση των υποδομών των Δήμων που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή την πολιτών.
Στεκόμαστε όλοι στο πλευρό τους και ευχαριστούμε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση, κάθε φορέα που στηρίζει τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας».

Τον συντονισμό και την κατανομή των ποσών θα αναλάβουν οι κατά τόπους ΠΕΔ υπό τον συντονισμό της ΚΕΔΕ ώστε κάθε προσφορά να πιάνει τόπο στη δύσκολη αυτή στιγμή για τους Δήμους και τους πολίτες που είδαν περιουσίες, επιχειρήσεις και υποδομές να παραδίδονται στις φλόγες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ