Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική ομιλία του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του, στην οποία κυριάρχησαν η εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου και ο δυναμισμός.

Από το κατάμεστο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και με κεντρικό σύνθημα «Συνεχίζουμε μαζί», ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έστειλε το μήνυμα ότι «η Θεσσαλονίκη είναι πάνω από όλα» και ότι «η πόλη έχει μόνο μία δυνατότητα: να πετύχει!».

 

Το δίλημμα της κάλπης

Με την επισήμανση ότι «η Θεσσαλονίκη έχει μπει στις ράγες μιας μεγάλης, ιστορικής αλλαγής, που δεν θα σταματήσει, αρκεί να μην έχουμε πισωγυρίσματα», ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έθεσε το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

«Το δίλημμα αυτής της κάλπης είναι ένα: Θα προχωρήσουμε, για να ολοκληρώσουμε την ατζέντα της Θεσσαλονίκης ή θα επιστρέψουμε στα παλιά; Θα υλοποιήσουμε τα έργα ή θα αρχίσουμε το γαϊτανάκι των ακυρώσεων και των αναβολών; Θα βάλουμε πλώρη για τη Θεσσαλονίκη του 2030 ή θα κοιτάξουμε πάλι στα 90s;», τόνισε.

Σε μια αποστροφή του λόγου του με πολλούς αποδέκτες, ο κ. Ζέρβας κάλεσε τους πολιτικούς αντιπάλους του να τοποθετηθούν πάνω σε αυτά τα διλήμματα. «Πού ήταν όλοι αυτοί τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια; Ήταν στην πόλη ή εκτός αυτής; Πότε ενδιαφέρθηκαν για τη Θεσσαλονίκη; Μήπως, όταν είδαν ότι η πόλη ανεβαίνει, ότι αναπτύσσεται; Ότι έχει εξασφαλισμένα 200 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια; Αλλά με ποιο σχέδιο ζητούν να τα διαχειριστούν;», διερωτήθηκε.

«Ξεβολέψαμε πολλούς και πολλοί μας πολεμάνε», σχολίασε ο κ. Ζέρβας, με την παρατήρηση όμως ότι σε αυτή την πόλη γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά. «Γνωρίζουμε τους πάτρωνες, τις διαδρομές, τα συστήματα -τα μεγάλα αφεντικά, τα συμφέροντα και τις δεσμεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας άσκησε κριτική απέναντι σε ανθυποψηφίους του, σημειώνοντας με νόημα: «Οι μεν θέλουν να ακυρώσουν έργα. Οι δε εξαγγέλλουν έργα που έχουμε ήδη δρομολογήσει. Οι πρώτοι θέλουν να αναβιώσουν ένα παρελθόν, που καταδίκασε την πόλη σε υστέρηση. Οι δεύτεροι τάζουν τα πάντα στους πάντες χωρίς δισταγμό. Αντί για ανανέωση, προσφέρουν στην πόλη αναπαλαίωση. Μας ξαναφέρνουν ανθρώπους από το παρελθόν. Μια πανστρατιά απόστρατων, για να μας μιλήσουν για τη Θεσσαλονίκη του 21ου αιώνα».

 

Δυνατή και αισιόδοξη Θεσσαλονίκη

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε για μια «δυνατή και αισιόδοξη Θεσσαλονίκη» και δήλωσε υπερήφανος, γιατί σε αυτή την πρώτη θητεία η Θεσσαλονίκη απέκτησε συγκεκριμένη ατζέντα.

«Έχουμε καταφέρει η πόλη του 2023 να είναι πολύ καλύτερη από την πόλη του 2019 και του 2015. Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή την τετραετία, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησαν η απλή αναλογική αλλά και η πανδημική, η ενεργειακή και η πληθωριστική κρίση, όχι μόνο δεν χάθηκε καμία ευκαιρία, αλλά η πόλη μπήκε σε μια αναπτυξιακή τροχιά.

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη έχει ενταχθεί σε όλους τους παγκόσμιους χάρτες, έχει καταστεί ένας δυναμικός τουριστικός αλλά και επενδυτικός προορισμός, στοιχεία που, όπως είπε, συνιστούν ψήφο εμπιστοσύνης στην ίδια την πόλη.

Τόνισε ακόμη ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης τρέχει το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα όλων των εποχών με έργα άνω των 50 εκατ. ευρώ, πολλά από τα οποία έχουν στον πυρήνα τους τις γειτονιές, όπου και εξελίσσονται τέσσερα παράλληλα κατασκευαστικά προγράμματα. Την ίδια ώρα, όπως πρόσθεσε, ο Δήμος μείωσε τα δημοτικά τέλη κατά 30%, επιστρέφοντας 50 εκατ. ευρώ στους δημότες μέσα στην τετραετία.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε και σε σειρά άλλων έργων που έτρεξαν στην πόλη, δηλώνοντας συγχρόνως ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη να διορθώσει ό,τι πήγε στραβά ή ό,τι δεν προχώρησε όσο γρήγορα θα επιθυμούσε η Δημοτική Αρχή.

 

Βάλαμε τα θεμέλια για τη Θεσσαλονίκη του 2030

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες για τη Θεσσαλονίκη του 2030, ο κ. Ζέρβας περιέγραψε μια πρόταση «αναπτυξιακή, βαθιά προοδευτική, κοινωνική και περιβαλλοντική», που περιλαμβάνει από εμβληματικά έργα, όπως η ανάπλαση της Αριστοτέλους και το ντεκ στην παλιά παραλία, μέχρι προγράμματα στεγαστικής πολιτικής και από νέα πάρκα και αναπλάσεις στις γειτονιές μέχρι πολιτικές για τη στήριξη της οικογένειας.

«Η δική μου Θεσσαλονίκη θα είναι πάντοτε μήτρα του Ελληνισμού -Ελληνισμός οικουμενικός, ανοιχτός, πρωτοπόρος, αλλά πάντοτε με ένα τεράστιο αντιστασιακό ήθος, όταν η συγκυρία το επιβάλλει», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

 

Δ. Παπαστεργίου: Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο σημείο που είναι έτοιμη να απογειωθεί

«Η αυτοδιοίκηση είναι αρρώστια, είναι αγάπη, είναι μεράκι -είναι αυτό ακριβώς που βλέπω στα μάτια, στο μυαλό, στο πρόσωπο του φίλου μου, του Κωνσταντίνου Ζέρβα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έμπειρος αυτοδιοικητικός Δημήτρης Παπαστεργίου, προλογίζοντας τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στην αποψινή ομιλία του.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στις τεράστιες δυσκολίες που δημιούργησε στις αυτοδιοικητικές αρχές η απλή αναλογική, κάνοντας λόγο για ένα «άθλιο, για ένα εκλογικό σύστημα που ήθελε την αυτοδιοίκηση χαμηλά» και χαρακτηρίζοντας «ήρωες» τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και την ομάδα του για όσα πέτυχαν για την πόλη μέσα σε αυτές τις συνθήκες.

«Αν καταφέρατε να κάνετε τόσα αυτά τα χρόνια, αντιλαμβάνομαι τι έχει να γίνει από δω και πέρα: Γιατί -το είδα και ως Δήμαρχος- την πρώτη σου θητεία πάντα οραματίζεσαι, σχεδιάζεις, εντάσσεις, ωριμάζεις τα έργα σου. Η δεύτερη θητεία είναι αυτή που σε απογειώνει. Και νομίζω πως είμαστε ακριβώς σε αυτό το σημείο. Στο σημείο που η Θεσσαλονίκη πλέον είναι έτοιμη να ανεβάσει στροφές, να απογειωθεί, με όλη τη δουλειά που κάνετε, με όλα τα έργα που έχετε εντάξει σε ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης και σε άλλα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα», σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Το «παρών» στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Κωνσταντίνου Ζέρβα έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς, Βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ