Καλαφάτης: Η περιοχή του Έβρου θωρακίζεται και αναπτύσσεται

«Η περιοχή του Έβρου θωρακίζεται, χτίζεται, αναπτύσσεται. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την τριπλή αυτή στόχευση», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης στο Πρακτορείο 104.9 FM.

Αποτιμώντας την πρόσφατη διήμερη περιοδεία του στον Έβρο ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Αισθάνθηκα πολύ περήφανος. Γέμισα Ελλάδα με την επίσκεψή μου στον Έβρο. Ήταν πολύ χρήσιμη και ουσιαστική η επαφή και με τους παραγωγικούς φορείς και με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης αλλά βεβαίως και με τους ανθρώπους που φυλάττουν Θερμοπύλες, τις γυναίκες και τους άνδρες του ελληνικού στρατού και της ελληνικής αστυνομίας που αντεπεξήλθαν και αντεπεξέρχονται σε δύσκολες καταστάσεις στην πιο ευαίσθητη περιοχή της χώρας μας. Αποκόμισα χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα εντάξουμε και στην κυβερνητική ατζέντα. Υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, παρ΄ότι οι ανάγκες και οι δυνατότητες είναι διαφορετικές στο βόρειο απ΄ό,τι στο νότιο μέρος του Έβρου».

Αναφορικά με τις επαφές του με φορείς και οικονομικούς παράγοντες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ο Υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε: «Ένας βασικός πυλώνας ανάπτυξης και σταθερότητας είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Όλα τρέχουν σε ικανοποιητικό βαθμό και αυτά που αφορούν στην εμπορευματική κίνηση, αλλά και όσα αφορούν διαγωνιστικές διαδικασίες, τις απαιτούμενες υποδομές στο λιμάνι ώστε να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Στο βόρειο κομμάτι του Έβρου, είναι σημαντικό ζήτημα η αξιοποίηση συγκεκριμένων τομέων όπως για παράδειγμα το  μετάξι στο Σουφλί, η ξυλεία και άλλα που  θα μπορέσουν να δώσουν περισσότερο ζωή στην περιοχή».

Αναφερόμενος στα μέτρα της στήριξης της περιοχής στην περίοδο της πανδημίας ο Υφυπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε: «Οι άνθρωποι της περιοχής  ένιωσαν ότι και σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο των 16 μηνών της πανδημίας η Κυβέρνηση είναι εκεί με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης. Γύρω στα 128 εκατ. ευρώ διατέθηκαν μονάχα στην περιοχή του Έβρου στηρίζοντας ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Και 590 εκ. ευρώ σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.  Μιλάμε για συγκεκριμένες πολιτικές που κράτησαν όρθια την ευαίσθητη αυτή περιοχή της χώρας μας. Και αυτό αναγνωρίζεται σ΄ένα μεγάλο βαθμό».

Όσον αφορά στα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης της περιοχής ο Υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε: «Η Βόρεια Ελλάδα με έμφαση στην Ανατολική Μακεδονία και ιδιαίτερα τη Θράκη μπαίνει σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία. Και αυτό αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν σταματούμε εδώ. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουμε στη φαρέτρα μας ως χώρα, είτε αφορούν το ΕΣΠΑ, είτε το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι στη διάθεση και αυτής της ευαίσθητης περιοχής, είτε όσον αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό,  είτε στην κυκλική οικονομία και την πράσινη ανάπτυξη. Οι δυνατότητες αυτές θα παίξουν σημαντικό ρόλο και για την περιοχή του Έβρου και ευρύτερα της Θράκης».

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ