Κ. Ζέρβας: Ένας κεντρικός δρόμος της πόλης θα αναφέρεται στη Γενοκτονία των Αρμενίων

«Πολύ σύντομα ένας κεντρικός δρόμος της πόλης θα αναφέρεται στη Γενοκτονία των Αρμενίων», ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την ομιλία του σήμερα (23/04) το μεσημέρι σε εκδήλωση μνήμης για την 108η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Με την επισήμανση ότι οι Αρμένιοι αντιστάθηκαν με σθένος και αυτοπεποίθηση, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι η πορεία προς την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων θα γίνει φάρος και οδηγός για την αναγνώριση των Γενοκτονιών όλου του Ελληνισμού.

«Είναι ώριμες οι συνθήκες και είμαστε ιδιαίτερα αποφασισμένοι», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι «το ‘Ποτέ Ξανά‘, που λέγεται σε κάθε τέτοια επέτειο, πρέπει να το οικοδομούμε κάθε μέρα και να ισχύει με την ίδια ένταση για όλους τους λαούς».

Στην κεντρική τοποθέτησή του ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε: «Η ιστορία κάθε έθνους είναι συνδεδεμένη με γεγονότα και ημερομηνίες που καθορίζουν τη μετέπειτα πορεία του. Οι σταθμοί αυτοί είναι πολλοί: 1915, 1919, 1922, 1955, 1965, 1974. Αρμένιοι, Πόντιοι, Μικρασιάτες, Καππαδόκες, Κωνσταντινουπολίτες, Κύπριοι… Δεν ξεχνούμε, τιμούμε και ενώνουμε δυνάμεις».

Μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και την Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της «Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία», ο κ. Ζέρβας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων του Γ΄ Σώματος Στρατού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ