Η πυροπροστασία στο επίκεντρο του Δήμο Λαγκαδά

Χρήσιμες πληροφορίες για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου έδωσε ο Διοικητής του Β’ Πυροσβεστικού Σταθμού Πύραρχος κ. Παναγιώτης Τιάγκος, σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 στον Δήμο Λαγκαδά για φορείς και προέδρους τοπικών κοινοτήτων με μέριμνα της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας.

Όπως επισήμανε ο αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, οι επικεφαλής των Κοινοτήτων πρέπει να γνωρίζουν το δυναμικό των μηχανημάτων και των υδροφόρων στην περιοχή τους και σε ποια σημεία βρίσκονται, ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνεται άμεση επέμβαση.

enimerosi-puroprostasia1.jpg

Ο κ. Τιάγκος επισήμανε ότι η προσπάθεια ώστε να έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι χωρίς πολλές πυρκαγιές πρέπει να είναι συλλογική, καθώς έτσι πυροπροστασία είναι αποτελεσματική.

Ειδική αναφορά έγινε από τον Διοικητή του Β’ Πυροσβεστικού Σταθμού και στα περιστατικά καύσης γεωργικών υπολειμμάτων, που σε πολλές περιπτώσεις είναι η αιτία για να ξεκινήσει μια μεγάλη πυρκαγιά. Μάλιστα ανέφερε ότι δεν είναι λίγες οι φορές, ακόμα και φέτος που οι ανακριτικοί υπάλληλοι της πυροσβεστικής έχουν προβεί στην επιβολή προστίμων σε πολίτες που έχουν προβεί σε καύση υπολειμμάτων στα αγροτεμάχιά τους.

«Για τον Δήμο Λαγκαδά που περικλείει στα διοικητικά του όρια συνολικά 47 οικισμούς, εκ των οποίων πολλοί βρίσκονται σε ορεινές και δασικές εκτάσεις, η πυροπροστασία και η μέριμνα που πρέπει να δείχνουμε μέσα στην αντιπυρική περίοδο είναι ζητήματα μέγιστης σημασίας. Αυτό φυσικά δεν μπορούμε να το πετύχουμε μόνοι, αλλά με τη συνεργασία όλων των φορέων, ώστε να έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι με προστατευμένα τα δάση μας, τις περιουσίες των πολιτών φυσικά τις ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ