Η ΠΚΜ και η Πρεσβεία των ΗΠΑ εξοπλίζουν το εργαστήριο της EduAct

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και τον ελληνικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό EduAct, εξοπλίζουν το εργαστήριο τεχνολογίας του EduAct, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Το εργαστήριο τεχνολογίας της EduActεδρεύει στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ και αποφασίστηκε ο εξοπλισμός του, προκειμένου να εξασκούνται και να πραγματοποιούν τις τεχνολογικές τους εργασίες μεμονωμένα άτομα ή ομάδες νέων της Θεσσαλονίκης.

Η EduActείναι ένας οργανισμός τεχνολογίας και διαδραστικής εκπαίδευσης που προάγει την ανακάλυψη της γνώσης.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας«η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που συμβάλλουν ώστε η περιοχή μας να γίνει καινοτομικός και τεχνολογικός κόμβος. Η συνεργασία μας με τις ΗΠΑ, που πρωτοπορούν σε αυτούς τους τομείς παγκοσμίως, έχει ήδη αποδώσει καρπούς για την Κεντρική Μακεδονία, καθώς η περιοχή μας εξελίσσεται σταδιακά σε επενδυτικό προορισμό ειδικά στον τομέα της καινοτομίας, της έρευνας και των νέων τεχνολογιών, αφού στόχος μας είναι ο συγκεκριμένος τομέας να αποτελέσει τον τρίτο αναπτυξιακό πυλώνα, μαζί με τον τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα. Με την εγκατάσταση και λειτουργία εργαστηρίων, όπως της EduAct στην περιοχή μας επιτυγχάνουμε την αντιμετώπιση του μείζονος ζητήματος του brain drain, ενώ παράλληλα εφοδιάζουμε με τις πλέον σύγχρονες γνώσεις τους νέους, ενισχύοντας τις δυνατότητες και τις προοπτικές του ανθρώπινου δυναμικού στην Κεντρική Μακεδονία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Άγγελος Χαριστέας παραβρέθηκε στην εκδήλωση υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey RPyatt και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το Thessaloniki Tech Lab θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς, που εξελίσσει τη μακρόχρονη και στενή συνεργασία με την αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ