Η κοπή της βασιλόπιτας στη Μητρόπολη Λαγκαδά

Με θετικούς… οιωνούς ξεκίνησε το 2022 για το Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη, αφού ήταν ο τυχερός της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που κόβεται παραδοσιακά το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτων στην πρώτη κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από την ενθρόνισή του, προσέφερε στον Δήμαρχο το κομμάτι με το φλουρί. Ο Ιεράρχης ευχήθηκε στον κ. Ταχματζίδη υγεία και καλή δύναμη στην επιτέλεση των δύσκολών καθηκόντων του εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην όμορφη τελετή το παρών έδωσαν οι πολιτικές αρχές της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, του στρατού ξηράς και επικεφαλής πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης επισήμανε το πόσο σημαντική είναι η ενότητα τις δύσκολες εποχές που περνάει ο τόπος, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να πράξουν το καλύτερο δυνατό ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νέας χρονιάς.

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Λαγκαδά έδωσε το παρών στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, που τελείται την πρώτη μέρα του έτους.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ