Γυναίκες στην ψηφιακή τεχνολογία μέσω της Kedith Cisco Academy

Της Ιωάννας Κοσμοπούλου, προέδρου ΚΕΔΗΘ

Κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου τιμάται η Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, που καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2015.  Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σήμερα λιγότερο από το 30% των ερευνητών παγκοσμίως είναι γυναίκες και η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα χαμηλή στον τομέα της Πληροφορικής (3%), στις φυσικές επιστήμες, στα μαθηματικά και στη στατιστική (5%).

Εμείς στην ΚΕΔΗΘ – Kedith – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης πηγαίνουμε “κόντρα” σε όλα αυτά. Στα γραφεία μας απασχολούνται μόνο γυναίκες και στις δομές μας (ΚΔΑΠ. ΚΗΦΗ) επίσης υπερτερούν. Έτυχε, αλλά και πέτυχε.

Πιστεύουμε πολύ στις γυναίκες και θεωρούμε ότι πρέπει να τις ενθαρρύνουμε να συμμετέχουν ισότιμα σε κάθε τομέα, που θεωρούνταν παραδοσιακά ανδροκρατούμενος, όπως είναι η ψηφιακή τεχνολογία.

Στην ΚΕΔΗΘ είμαστε πολύ υπερήφανοι για τα προγράμματα ψηφιακής εκπαίδευσης της #Kedith_Cisco_Academy, που υλοποιούμε από το Νοέμβριο και στα οποία παρατηρήθηκε μια αξιόλογη συμμετοχή γυναικών. Στο πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας προγραμματισμού Python πήραν πτυχίο 7 γυναίκες επί συνόλου 19, στην “Επιχειρηματικότητα” 6 επί συνόλου 15 και στην “Εισαγωγή στο Internet of Things”, καθώς και στην “Εισαγωγή στην Κυβερνοασφάλεια”, που τρέχουν ακόμη, πήραν ήδη πτυχίο 3 και 5 γυναίκες αντίστοιχα.

Και τώρα που ξεκινά το πιο απαιτητικό πρόγραμμα “CCNA v 7: Cisco πιστοποιημένος συνεργάτης δικτύου” διάρκειας 210 ωρών, θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε τα κορίτσια της πόλης μας να δηλώσουν δυναμικό «παρών» και σε αυτό. Ολοκληρώνοντας τις τρεις ενότητες του προγράμματος θα λάβουν ψηφιακή βεβαίωση παρακολούθησης (Certification of Completion) και Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης (Digital Training Badge) και αυτά θα αποτελέσουν ένα ισχυρό επαγγελματικό εφόδιο στον τομέα των δικτύων υπολογιστών.

Η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί έναν τομέα, που μας χωράει όλους. Περιμένουμε με χαρά δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 22/2/21.

Πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

www.kedith.gr/kedith-cisco-academy-ccna-v7-cisco-πιστοποιημένος-συνεργάτης-δι/

Δείτε όλες τις δράσεις της KEDiTh Cisco Academy:

www.kedith.gr/cisco-academy/

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ