Γ. Δαρδαμανέλης: « Η Καλαμαριά έχει γίνει ενεργό μέλος του παγκόσμιου πολιτισμού»

Το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής ολοκληρώθηκε αφήνοντας το θετικό αποτύπωμά του στον κόσμο του πολιτισμού.

«Η Καλαμαριά μας έχει ανοίξει τα φτερά της. Δεν περιορίζεται πια στα στενά όριά της, αλλά έχει γίνει ενεργό μέλος του παγκόσμιου πολιτισμού, αλλά και του αθλητισμού, φιλοξενώντας μεγάλες διοργανώσεις» τόνισε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης κατά την τελετή λήξης του Συμποσίου, που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι 35 ζωγράφοι παρουσίασαν τα έργα τους, τα οποία δώρισαν στην Κ.Ε.Δ.ΚΑ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, σε μία λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής».

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους κι έναν προς ένα ξεχωριστά για την τιμή που κάνατε στην πόλη μας, για την προσφορά και τη γενναιοδωρία σας, γιατί δεν παραδώσατε μόνο μαθήματα τέχνης, αλλά κυρίως ανθρωπιάς» είπε ο κ. Δαρδαμανέλης, απευθυνόμενος στους καλλιτέχνες.

«Το μήνυμα του συμποσίου ήταν η δημιουργία χωρίς σύνορα, η γοητεία του διαφορετικού και η επικοινωνία ανθρώπων με άξονα τη γλώσσα της τέχνης. Η συμμετοχή των διακεκριμένων καλλιτεχνών αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς καλλιτεχνικές παραγωγές και μία σύγχρονη πολιτική του πολιτισμού για τον δήμο μας και την πόλη μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΑ, Δημήτρης Μουρατίδης.

Οι 35 ζωγράφοι από Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ασία, δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για τη συμμετοχή τους στο Συμπόσιο Ζωγραφικής, τη φιλοξενία του Δήμου Καλαμαριάς, αλλά και τις ομορφιές της πόλης, στην οποία είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και τραγούδια από την παιδική χορωδία και τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς, αλλά και χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Καλλίστη» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμενίων.

Στην τελετή λήξης του 1ου Διεθνούς Συμποσίου Ζωγραφικής, το παρόν έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Υποδομών, Πάρις Μπίλλιας, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόξενος της Αρμενίας, Αντιδήμαρχοι, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ