Γ. Δαρδαμανέλης για ανταλλάξιμα: «Οι πιέσεις μας είχαν αποτέλεσμα. Δικαιώθηκαν δεκάδες οικογένειες, ιδιοκτήτες ακινήτων»

Τέλος στην αγωνία δεκάδων ιδιοκτητών ακινήτων δίνεται μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, που αφορά στο ζήτημα των ανταλλάξιμων ακινήτων. Μάλιστα σε σχετική διάταξη του νόμου, περιλαμβάνεται και η πρόταση του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, να καταργηθούν οι εκκρεμείς δίκες που έχουν ανοιχθεί σε βάρος ιδιοκτητών, μία παρέμβαση που καλύπτει όλες τις περιπτώσεις του ζητήματος στον Δήμο Καλαμαριάς.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την τελευταία εξέλιξη. Το θέμα απασχολεί περισσότερες από 200 οικογένειες, τις οποίες δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε, χωρίς καμία διεκδίκηση. Η πρότασή μας έγινε δεκτή κι αυτό αποτελεί για όλους μας νίκη και δικαίωση ταυτόχρονα. Για να είμαι ειλικρινής από την αρχή πίστευα ότι  οι συνεχείς επισκέψεις στον αρμόδιο υφυπουργό, Απόστολο Βεσυρόπουλο, αλλά και η παρέμβασή μου για τα ανταλλάξιμα κτήματα της περιοχής του Δήμου μας, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα έφερναν το επιθυμητό αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Να θυμίσουμε ότι το πρόβλημα μετρά κοντά στα 100 χρόνια και ήρθε στην επιφάνεια με την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου το 2005, όταν το Ελληνικό Δημόσιο διεκδίκησε περιοχές οι οποίες αποτελούσαν ανταλλάξιμα κτήματα. Όμως εκεί χτίστηκαν οικοδομές, καθόλα νόμιμες, αφού διέθεταν οικοδομικές άδειες, έγιναν αγοραπωλησίες με συμβόλαια και τελικά οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων βρέθηκαν μετέωροι, με την αγωνία για το μέλλον των ακινήτων τους, τα οποία διεκδίκησε το Ελληνικό Δημόσιο. Τελικά όλες αυτές οι διεκδικήσεις ακυρώνονται και τα περίπου 200 διαμερίσματα σε 18 οικοδομές «απελευθερώνονται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ