Εύοσμος:«Εσκεμμένη ενέργεια» η φωτιά λέει ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που έκαιγε από τις πρώτες πρωινές ώρες σε οικόπεδο- άτυπη χωματερή, πάνω από την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Ευόσμου. Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για επιτήρηση και πυρασφάλεια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 03:00 δεν επεκτάθηκε σε παρακείμενους χώρους. Συνολικά επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Όπως επίσης υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα ακριβή αίτια της φωτιάς διερευνώνται.

Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου: «Εσκεμμένη ενέργεια»

Ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός υποστηρίζει ότι η φωτιά στο οικόπεδο που χρησιμοποιείται προσωρινά για ογκώδη απορρίμματα, πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό: « η φωτιά είναι η δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες, η σημερινή ήταν μεγαλύτερη, ευτυχώς κατάφεραν να την περιορίσουν πάλι», σημειώνει ο δήμαρχος στο ΑΠΕ ΜΠΕ, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια» και θέτει ερωτηματικά για τις ακριβείς προθέσεις «μία πράξη αγανάκτησης; επιπολαιότητα; ή συκοφάντηση της διοίκησης του Δήμου;». Μάλιστα ο κ. Μανδαλιανός τονίζει ότι «υπήρξε απειλή από κάποιο άτομο πριν από μέρες. Σταμάτησε και είπε ότι”θα πιάσει φωτιά και θα κλαίτε”. Ηταν μπροστά εργαζόμενοι και η προϊσταμένη Καθαριότητας». Ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου επισημαίνει ότι για τη σημερινή φωτιά «υπάρχει βίντεο από κάτοικο της περιοχής και μαρτυρία, τα οποία κατατέθηκαν στο Ανακριτικό της Πυροσβεστικής».

Στο συγκεκριμένο οικόπεδο, που χρησιμοποείται από την υπηρεσία Καθαριότητας, όπως αναφέρει ο κ. Μανδαλιανός «γίνεται προσωρινή συγκέντρωση ογκωδών από όπου η συμβαλλόμενη εταιρεία κατόπιν τα παίρνει και σε δεύτερο χρόνο τα μεταφέρει σε άλλο χώρο. Μάλιστα το αμέσως επόμενο διάστημα η μεταφορά θα γίνεται απευθείας σε άλλη περιοχή. Στο οικόπεδο, δυστυχώς παρόλο που υπάρχει περίφραξη έρχονται και ιδιώτες και πετάνε παράνομα ογκώδη απορρίμματα», καταλήγει ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ