ΕΥΑΘ Παύλου Μελά: Στην Πολίχνη, η αιτία του “θορύβου” των Μετεώρων

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΥΑΘ σχετικά με το ζήτημα του ήχου των Μετεώρων, στην οποία αναφέρει: «Σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από τα Μετέωρα φαίνεται ότι εντοπίζεται η αιτία του θορύβου που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τους κατοίκους των Μετεώρων του δήμου Παύλου Μελά.

Τα συνεργεία της εταιρείας διερευνούν το θέμα ήδη από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και ενημερώθηκαν. Κλιμάκια με ειδικό επιστημονικό προσωπικό πραγματοποίησαν σήμερα τις πρωινές ώρες ελέγχους και δοκιμές σε δίκτυα κι εγκαταστάσεις σε απόσταση 5 χλμ. από το σημείο έντασης του θορύβου στα Μετέωρα, για να διαπιστωθεί ότι μηχανισμός σε δεξαμενή της Πολίχνης προκαλούσε κρουστικό φαινόμενο, το οποίο λόγω συντονισμού και εξαιτίας του αναγλύφου της περιοχής μετέφερε τον ήχο 2 χλμ. μακριά!

Σημειωτέον ότι δεν υπήρχε τεχνικό ζήτημα ή ζήτημα παλαιότητας στη δεξαμενή, ενώ ούτε και ακουγόταν θόρυβος κατά τη λειτουργία της. Η ΕΥΑΘ θα συνεχίσει τις δοκιμές στην εγκατάσταση και τις επόμενες μέρες, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι αυτή ήταν η πηγή του θορύβου τις νυχτερινές ώρες στα Μετέωρα».

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ευχαριστεί τη Διοίκηση και τα αποτελούμενα από τεχνικούς και επιστήμονες κλιμάκια της ΕΥΑΘ, για τη διενέργεια ερευνών και τον εντοπισμό του προβλήματος. Επίσης ευχαριστεί θερμά όλους τους πανεπιστημιακούς που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του δήμου Παύλου Μελά και συμμετείχαν υποστηρικτικά στη διερεύνηση της προέλευσης του θορύβου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ