Ετήσιο συνέδριο για τους περιφερειάρχες – Στα… θρανία οι δήμαρχοι

Τα ανοιχτά μέτωπα της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης θα βρεθούν στο επίκεντρο του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ.), που διεξάγεται το διήμερο 22 και 23 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα. Πρόκειται για το τελευταίο συνέδριο της ΕΝ.ΠΕ. που διεξάγεται με την παρούσα σύνθεση των περιφερειών, καθώς από 1ης Ιανουαρίου 2024 αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέες περιφερειακές αρχές που αναδείχθηκαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτώβρη. Στα Γιάννενα θα βρεθούν η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ενώ την κεντρική εισήγηση από μέρους των περιφερειαρχών της χώρας θα κάνει ο πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ., περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Κεντρική θέση στα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο καταλαμβάνουν μεταξύ άλλων το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και ο ρόλος των περιφερειών στη διαχείριση χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το νέο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Ενημερωτικές διημερίδες για δημάρχους Στο μεταξύ, από το Ηράκλειο της Κρήτης αρχίζουν σήμερα οι ενημερωτικές διημερίδες για τους δημάρχους της νέας δημοτικής περιόδου 2024 – 2028, τις οποίες διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). «H αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων προκλήσεων απαιτεί γνώση και ετοιμότητα, απαιτεί μια σύγχρονη και ισχυρή αυτοδιοίκηση απόλυτα συνδεδεμένη και ευθυγραμμισμένη με το σήμερα και ικανή να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες των ανθρώπων και των τοπικών μας κοινωνιών. Πεποίθηση της ΚΕΔΕ είναι ότι η συμμετοχή όλων των αιρετών θα συμβάλει στο καλύτερο αποτέλεσμα και στην ουσιαστική πρόοδο του θεσμού που όλοι υπηρετούμε», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ θα οργανωθούν έξι ημερίδες:

1. Στις 20 και 21 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο με συμμετέχοντες τους αιρετούς της περιφέρειας Κρήτης.

2. Στις 27 και 28 Νοεμβρίου στην Αθήνα με συμμετέχοντες τους αιρετούς των περιφερειών Ιονίων Νήσων, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

3. Στις 29 Νοεμβρίου 2023 στην Αθήνα με συμμετέχοντες τους αιρετούς των περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου.

4. Στις 5 και 6 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα με συμμετέχοντες τους αιρετούς των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας .

5. Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη με συμμετέχοντες τους αιρετούς των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

6. Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στη Λάρισα με συμμετέχοντες τους αιρετούς των περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης θα ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες για μια σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων τα εξής: – Σύστημα Διακυβέρνησης – Καταστατική Θέση Αιρετών – Εποπτεία – Οικονομικά των ΟΤΑ – Οικονομική Διοίκηση και Διαχείριση – Έλεγχος Ελεγκτικού Συνεδρίου – Χρηματοδοτικά εργαλεία περιόδου 2023-2029 – Οργάνωση – Λειτουργία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός – Κλιματική Αλλαγή – Πολιτική Προστασία και Τοπική Αυτοδιοίκηση – Δημόσιο Μάνατζμεντ και Επικοινωνιακή Πολιτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ