Εθελοντική Αιμοδοσία του δήμου Παύλου Μελά την Κυριακή 3/10

Μία ακόμη σημαντική αιμοδοσία διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά με στόχο τη στήριξη ατόμων που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, καθώς και ατόμων τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν έκτακτα γεγονότα της οικογένειάς τους ή αιφνίδιες προσωπικές καταστάσεις. Η προγραμματισμένη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 9.00-13.00 στη Δημοτική Κοινότητα Ευκαρπίας και πιο συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Ευκαρπίας επί της Παλαιών Πατρών Γερμανού 1.

Ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μάλιστα, σε μια περίοδο που λόγω της επιδημίας της COVID-19 τα αποθέματα αίματος στη χώρα μας έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ αντίθετα οι ανάγκες αυξάνονται, η ανάγκη για συμμετοχή στις αιμοδοσίες καθίσταται κάτι περισσότερο από αναγκαία. Όσοι λοιπόν δύνανται και επιθυμούν να στηρίξουν, μέσω αυτής της προσπάθειας, συνανθρώπους μας, μπορούν να απευθύνονται στις προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες.

«Διανύουμε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη όπου εκτός των υπολοίπων δραματικών επιπτώσεων της πανδημίας, τα αποθέματα αίματος στις αιμοδοσίες έχουν αγγίξει ιστορικό χαμηλό. Ευελπιστώντας στην συμμετοχή σας, σας περιμένουμε σε μία διαδικασία που διαρκεί πολύ λίγο, η προσφορά της όμως αξίζει μια ζωή, υπενθυμίζοντας σας ότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται, αλλά μόνο χαρίζεται» απηύθυνε στο κάλεσμα της για μαζική συμμετοχή στην προγραμματισμένη αιμοδοσία η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου.

Για την ασφάλεια των αιμοδοτών και εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι αιμοδότες μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2310683254, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 9:00 έως 14:00. Επίσης παρακαλούνται να έχουν μαζί τους αστυνομική  ταυτότητα,  τον ΑΜΚΑ  και να φορούν μάσκα.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την COVID -19.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2310683254.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ