ΕΤΑΔ: Στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης περνούν για 40 έτη δύο ακίνητα

 

Στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης περνούν το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου «Απόστολος Αστρεινίδης» και το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) «Μέγας Αλέξανδρος» συνολικής έκτασης 90 στρεμμάτων στην Κοινότητα Μενεμένης, για 40 έτη, με σκοπό την αξιοποίησή τους από το Δήμο με δημόσιο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η παραχώρηση είναι αποτέλεσμα πολύχρονης προσπάθειας και συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου Λ. Κυρίζολου και των Υπηρεσιών του Δήμου με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου.

“Ύστερα από επί πολλά έτη επίπονη και επίμονη διεκδίκηση, διαπραγματεύσεις και συνεργασία του Δημάρχου και των Υπηρεσιών του Δήμου με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), επιτέλους παραχωρούνται στο Δήμο μας:

(α) τα ακίνητα Α.Κ. 21986 και Α.Κ. 21383, συνολικής έκτασης 90 στρεμμάτων στην Κοινότητα Μενεμένης, για 40 έτη, με σκοπό την αξιοποίησή τους από το Δήμο με δημόσιο διαγωνισμό, σύμφωνα με το αναθεωρημένο και ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην περιοχή.

(β Τμήμα του ακινήτου Α.Κ. 5749 (πρώην Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος») που περιλαμβάνει το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου «Απόστολος Αστρεινίδης» και το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) «Μέγας Αλέξανδρος», για 30 έτη.

Πρόκειται για το τμήμα μεταξύ των οδών Τζών Κέννεντυ – 28ης Οκτωβρίου και σχολικού συγκροτήματος στο τέρμα της οδού Πλαστήρα”, σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει, “Επισημαίνουμε ότι τα ανωτέρω ακίνητα περιλαμβάνονταν αρχικά στις λίστες των ακινήτων που είχαν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο. Ύστερα από διαμαρτυρίες μας, εξαιρέθηκαν κι έτσι άνοιξε ο δρόμος για τις παραχωρήσεις τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας ενέκρινε την αποδοχή των ανωτέρω παραχωρήσεων κατά τη χθεσινή (8.11.2021) τακτική συνεδρίασή του. Θα ακολουθήσει η υπογραφή των σχετικών παραχωρητηρίων μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμου.”

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ