Εργασίες ανανέωσης και προστασίας της υφιστάμενης βλάστησης στο Μητροπολιτικό Πάρκο Π. Μελά

 

Η υλοποίηση του εμβληματικού έργου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε Κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά», ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου 2021 με κύρια εργασία τις κατεδαφίσεις των πρώτων κτηρίων και βοηθητικών κτισμάτων και ακολούθησαν οι παρεμβάσεις κοπής ξερών και επικίνδυνων δένδρων τις τελευταίες ημέρες του 2021.

Με την έλευση του Φεβρουαρίου, οι εργασίες ανανέωσης και προστασίας της υφιστάμενης βλάστησης συνεχίζονται με τα σχολαστικά κλαδέματα για απομάκρυνση ξερών κλαδιών, αραίωση της φυτικής κόμης και διαμόρφωση σχήματος τόσο στα υγιή πεύκα της κεντρικής αλέας που διακρίνονται από την οδό Λαγκαδά, όσο και για τις υπόλοιπες δενδροστοιχίες πεύκων και άλλων κωνοφόρων που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του πρώην στρατοπέδου.

Το έμπειρο συνεργείο χειριστών και κλαδευτών, με την υποστήριξη τριών καλαθοφόρων γερανών και οχημάτων κλαδοθρυμματιστών – κλαδοτεμαχιστών, και υπό την εποπτεία του υπηρεσιακού μηχανισμού του Δήμου Παύλου Μελά, βελτιώνει την υγεία των δένδρων, ανανεώνει την υφιστάμενη βλάστηση και τη συνδέει με την εγκατάσταση των νέων κατά τόπους φυτεύσεων, του δενδρόκηπου, των διαδρομών με τις δενδροστοιχίες, της επέκτασης του δασικού και ρεματικού οικοσυστήματος και των φυτοφρακτών οριοθέτησης του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά.

«Σε ένα περιβάλλον τοξικό που διαμόρφωσαν οι πολλαπλές κρίσεις, οικονομική, υγειονομική, κοινωνική, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναζητά τους βέλτιστους τρόπους να διαχειριστεί τον αντίκτυπο αυτών των κρίσεων στη ζωή των συνανθρώπων μας και να κάνει τις υπερβάσεις με το βλέμμα στο μέλλον. Στον Δήμο Παύλου Μελά, δώσαμε μυαλό και καρδιά για να επεκτείνουμε τους ορίζοντες της πόλης μας, με την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου και τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, που θα συνδέσει το παρελθόν της δυτικής Θεσσαλονίκης με το μέλλον. Από τις τελευταίες εβδομάδες του 2021, ξεκίνησε βήμα βήμα η υλοποίηση του πρώτου έργου παρέμβασης στο μεγάλο δημόσιο χώρο των 340 στρεμμάτων, η «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε Κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά», με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το φθινόπωρο του 2023.

Συνεχίζουμε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο με εργασίες που αφορούν στην ανανέωση, διαμόρφωση και προστασία της υφιστάμενης βλάστησης παράλληλα με τη δημιουργία των δικτύων υποδομής που είναι αναγκαίες για τις προβλεπόμενες χρήσεις γης. Προετοιμαζόμαστε για την εγκατάσταση των νέων φυτεύσεων, εμπλουτίζουμε το φυσικό στοιχείο στον τόπο μας, διαχειριζόμαστε υπεύθυνα μια μοναδική ευκαιρία αξιοποίησης ενός μεγάλου δημόσιου χώρου, μεταμορφώνουμε ένα εγκαταλελειμμένο πρώην στρατόπεδο, σε ένα τοπόσημο της Θεσσαλονίκης», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης για την εξέλιξη των εργασιών στο υπό δημιουργία ΜΠΠΜ.

Δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά:

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ