Έρχεται νέα κανονιστική διάταξη για την καθαριότητα

Νέα κανονιστική διάταξη αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στον τομέα της καθαριότητας, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που παρουσίασε, η νέα διάταξη θα συνδεθεί με τον θεσμό των εποπτών γειτονιάς, που από το τέλος του τρέχοντος μήνα πρόκειται να ενεργοποιηθεί. Συγχρόνως με τους επόπτες γειτονιάς θα οριστούν αιρετοί σε κάθε κοινότητα, που θα παρακολουθούν την υλοποίηση του σχεδιασμού.

Στο πλαίσιο επαφών που είχε στην Αθήνα, ο Στέλιος Αγγελούδης απέσπασε τη δέσμευση ότι θα γίνει αποδεκτό το αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης για ενίσχυση του τομέα καθαριότητας με το ποσό των οκτώ εκατ. ευρώ, το οποίο και συνδέεται με τη νυχτερινή αποκομιδή που έχει ζητηθεί λόγω flyover. “Περιμένω την υλοποίηση της δέσμευσης”, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εν όψει της τροπολογίας που αναμένεται να κατατεθεί για το θέμα.

Παράλληλα, ο κ. Αγγελούδης επανέλαβε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει έλθει σε συνεννόηση με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε για το επόμενο πεντάμηνο η συλλογή των ογκωδών να γίνεται από τον ΦοΔΣΑ.

Ο Στέλιος Αγγελούδης, εξάλλου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους εργαζόμενους της καθαριότητας για την αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας σε κρίσιμες συγκυρίες. Αναφέρθηκε, ενδεικτικά, στην ταχύτητα με την οποία καθάρισε η πόλη την Τσικνοπέμπτη αλλά και χτες μετά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. “Τα εύσημα ανήκουν αποκλειστικά στους εργαζόμενους”, είπε χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ