Ένταξη έργων συνολικού ύψους 3,4 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επιταχύνονται οι εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έργα συνολικού ύψους 3.409.085,77 ευρώ.

Συγκεκριμένα, εντάσσονται οκτώ (8) δράσεις προσεισμικού ελέγχου και αντισεισμικής προστασίας στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ11 (προσεισμικός έλεγχος) και τέσσερις (4) δράσεις στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ14 («Ελλάδα 1821-Ελλάδα 2021»).

Ο άξονας «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, αφορά επετειακές δράσεις και εκδηλώσεις σε όλη την Επικράτεια, για τα 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, οι οποίες συνδυάζουν την ιστορική μνήμη με την αναπτυξιακή διάσταση για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών και της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, στις δράσεις που αφορούν την Πρόσκληση «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» περιλαμβάνονται τα εξής έργα:

α) του Δήμου της Ηρωικής Πόλης Νάουσας με αντικείμενο τη σύνδεση με το σήμερα του κορυφαίου γεγονότος της Επανάστασης –δηλαδή της θυσίας των ηρωίδων γυναικών της Νάουσας στον καταρράκτη της Αραπίτσας,

β) του Δήμου Διός Ολύμπου που αφορά στην αξιοποίηση ιστορικού αρχείου για την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής και του ρόλου της κατά τα επαναστατικά χρόνια, μέσω της δημιουργίας ενός ψηφιακού μουσείου.

γ) του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ψηφιακή ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή της νεότερης άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου, και

δ) του Δήμου Μαραθώνα με τίτλο “Τhe Cargo Project: Εικαστικό έργο αφύπνισης για την κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος”.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ