Ενίσχυση συνεργασιών και δράσεων στον Δ. Ωραιοκάστρου για την προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Να ενισχύσουν τη συνεργασία, τις ενέργειες και τις δράσεις τους με στόχο την προώθηση της υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς συμφώνησαν φορείς και πολίτες που συμμετείχαν σε ημερίδα που διοργάνωσε την Πέμπτη στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου το Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ωραιοκάστρου.

adespota yiothesia imerida oraiokastro 8

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων, που έχει καθιερωθεί να τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου.

Οι εργασίες της ημερίδας, που συντόνισε ο δημοτικός υπάλληλος Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, άρχισαν με χαιρετισμό που απηύθυνε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, Ευαγγελία Δρόσου, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη. «Το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων είναι ιδιαίτερα περίπλοκο και  δύσκολο. Προσπαθούμε με όσα μέσα διαθέτουμε και όσο μας επιτρέπει ο νόμος να διαχειριστούμε το θέμα. Χρειάζεται όλοι οι εμπλεκόμενοι να ενισχύσουμε τη μεταξύ μας συνεργασία, για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε», ανέφερε η κ. Δρόσου.

adespota yiothesia imerida oraiokastro 2

Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Δ.Ε. Καλλιθέας, Αριστείδης Λαζαρίδης, τόνισε πως η δημοτική αρχή υλοποιεί αυτά που προβλέπει η νομοθεσία για τα αδέσποτα και προσπαθεί να διαχειριστεί τον μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων που υπάρχουν κυρίως στις αγροκτηνοτροφικές περιοχές του Δήμου.

adespota yiothesia imerida oraiokastro 3

Η προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ωραιοκάστρου, Λίτσα Πέτσου, ανέφερε πως η υπηρεσία δέχεται καθημερινά αιτήματα από πολίτες και προσπαθεί να τα διεκπεραιώνει άμεσα, ενώ συνεργάζεται με τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου και τους εθελοντές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ