Έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Παύλου Μελά για το σχολικό έτος 2022 – 2023

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 άρχισαν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου μας, στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, Πεσόντων Ηρώων 1A, όπου θα διδάσκονται μαθήματα όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής αφουγκραζόμενη τα αιτήματα και την αγωνία των οικονομικά αδύναμων οικογενειών μερίμνησε και τη φετινή σχολική χρονιά  για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Στόχος της δράσης είναι να καταστεί εφικτή, με αξιοπρεπείς όρους, η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.

Επίσης, βασικοί στόχοι αποτελούν η μέγιστη δυνατή κατανόηση και εμπέδωση της σχολικής ύλης, η βοήθεια σε εκπαιδευτικά θέματα για την άνοδο της επίδοση καθώς και  η ακαδημαϊκή επιτυχία των μαθητών.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί βάσει ειδικού κανονισμού που αποδέχονται και υπογράφουν οι γονείς / κηδεμόνες εξασφαλίζοντας την ομαλή και βέλτιστη πραγματοποίηση των μαθημάτων.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο έχουν οι μαθητές – κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου και η ένταξή τους στο πρόγραμμα εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των γονέων – κηδεμόνων τους το οποίο συνεκτιμάται με την οικογενειακή κατάσταση (πολυτεκνία, μονογονεϊκότητα), την ανεργία των γονέων, κοινωνικά προβλήματα και αναπηρία.

Οι αιτήσεις για την ένταξη μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα γίνονται δεκτές καθόλη τη  διάρκεια του σχολικού έτους.

Περισσότερες Πληροφορίες

Τμήμα Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Λήμνου 2,  Σταυρούπολη (Νικόπολη)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 020185

 

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και καθηγητές μας καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη, δημιουργικότητα και πολλά χαμόγελα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ