Εκδηλώσεις εορτασμού της 30ής Οκτωβρίου επετείου της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Η 30η Οκτωβρίου, επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, έχει καθιερωθεί σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 50/2016 (ΦΕΚ  81/ Α/09-05-2016) ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ως εκ τούτου, σήμερα, Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Θεσσαλονίκης τα εξής:

α. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το Δήμο από τις 8 το πρωί μέχρι  τη δύση του ηλίου.

β. Φωταγώγηση του Δημοτικού Καταστήματος και των λοιπών δημόσιων κτιρίων από τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

γ. 11.00 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος

Στρατού από τους κ.κ. :

-Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης,

–  Εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων,

– Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού,

– Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,

–  Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,

–  Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος,

-Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας

και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης,

– Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την

εκδήλωση

Μετά το πέρας της τελετής κατάθεσης στεφάνων,  η Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης  για τον εορτασμό της 30ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην αναμνηστική πλάκα μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο και η Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Μακεδονίας 1940-1974 θα πραγματοποιήσει ιστορικό περίπατο ως την Πλατεία Ελευθερίας.

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γ΄ Σώματος Στρατού θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις όπως αυτές ορίζονται με την υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ οικ. 66436 Απόφαση με θέμα “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 6:00” (ΦΕΚ 4919, τ. Β, 24/10/2021).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ