«Δρόμος Δυτικός» την Κυριακή 1/10 από τους Δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά

ΔΡΟΜΟΣ ΔΥΤΙΚΟΣ

 Τρεις Δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώνουν τις δυνάμεις και τις εμπειρίες τους και συνδιοργανώνουν μια μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος, τον Αγώνα «Δρόμος Δυτικός», την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί εκτός σταδίου σε δημόσια οδό και περιλαμβάνει διαδρομές 10 χλμ, 5 χλμ, 2 χλμ, 2 χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2 χλμ για ΑΜΕΑ, που όλες θα τερματίσουν στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλες τις ηλικίες, οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα γίνονται μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου και στα αγωνίσματα των 10 χλμ και 5 χλμ η χρονομέτρηση θα γίνει με ηλεκτρονικό σύστημα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης σας προσκαλούν την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 να παρευρεθείτε στον αγώνα δρόμου με την επωνυμία “Δρόμος Δυτικός” που διοργανώνουν το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά, το Τμήμα Διαχείρισης Αθλητικών Χώρων του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και το Γραφείο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, με αφετηρίες για τα 10 km την πλατεία Ευόσμου στις 11:00, για τα 5 km το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 11:30, και για τα 2 km τον παράδρομο της οδού Λαγκαδά, στο ύψος του Δημαρχείου Παύλου Μελά στις 11:50, με κοινό τερματισμό όλων των διαδρομών, το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

ΧΑΡΤΗΣ 10 ΧΛΜ

ΧΑΡΤΗΣ 5 ΧΛΜ

ΧΑΡΤΗΣ 2 ΧΛΜ


ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

https://event.athletopia.com/dromos-dytikos

Dimos-Pavlou-Mela

 


Dimos-Pavlou-Mela

Ημερομηνία διεξαγωγής αγώνων: Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

 

10 χλμ

Αφετηρία: πλατεία Ευόσμου (Δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου)

Τερματισμός: πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Ώρα Εκκίνησης: 11:00 π.μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία πλατεία Ευόσμου (Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου) – δεξιά στροφή στην οδό Τζαβέλα – ευθεία στην οδό Αριστοτέλους – ευθεία στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου – αριστερή στροφή και είσοδος εντός του πρώην στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου – διαδρομή 1.500μ. εντός του στρατοπέδου– έξοδος δεξιά επί της οδού Ελ. Βενιζέλου – δεξιά στροφή επί της οδού Δενδροποτάμου – δεξιά στροφή επί της οδού – 28ης Οκτωβρίου – Ακριτών – στροφή αριστερά επί της οδού Λαγκαδά – είσοδος στον δεξιό παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα – στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού – είσοδος εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου από την πύλη προς τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου – διαδρομή 2.100μ. εντός του στρατοπέδου – Τερματισμός.

 

5 χλμ

Αφετηρία: πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου (αύλειος χώρος Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου)

Τερματισμός: πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Ώρα Εκκίνησης: 11:30 π.μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου – έξοδος δεξιά επί της οδού Ελ. Βενιζέλου – δεξιά στροφή επί της οδού Δενδροποτάμου – δεξιά στροφή επί της οδού – 28ης Οκτωβρίου – Ακριτών – στροφή αριστερά επί της οδού Λαγκαδά – είσοδος στον δεξιό παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα – στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού – είσοδος εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου από την πύλη προς το εντευκτήριο Καρατάσιου – Τερματισμός.

 

2 χλμ, 2 χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2 χλμ για ΑΜΕΑ

Αφετηρία: παράπλευρος δρόμος στα δεξιά της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα

Τερματισμός: πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Ώρα Εκκίνησης: 11:50πμ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία Δημαρχείο Παύλου Μελά – είσοδος στην οδό Καραολή και Δημητρίου με κατεύθυνση προς την οδό Λαγκαδά – στροφή δεξιά επί της οδού Λαγκαδά – είσοδος στον δεξιό παράπλευρο δρόμο επί της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα – στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού – είσοδος εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου από την πύλη προς το εντευκτήριο Καρατάσιου – Τερματισμός.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Διαδρομή αγώνα δρόμου 10χλμ και 5 χλμ.: Μόνον ενήλικες με την προϋπόθεση ότι βεβαιώνουν για την καλή κατάσταση της υγείας τους. Στον αγώνα των 5 χλμ μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι γεννημένοι το 2011 και νωρίτερα, αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα. Διαδρομή Αγώνα Δρόμου 2 χλμ. κ Δυναμικού Βαδίσματος 2χλμ. & ΑΜΕΑ: Όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας, καθώς μαθητές, μαθήτριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

5.1. Διακρίσεις – Έπαθλα

Θα δοθούν κύπελλα στους πρώτους αθλητές και τις πρώτες αθλήτριες, μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές και τις τρεις πρώτες νικήτριες της γενικής κατάταξης των αγώνων 10km, 5km, & 2km καθώς και αναμνηστικό δίπλωμα σ’ όλους τους συμμετέχοντες.

5.2. Ειδικές Βραβεύσεις

Θα απονεμηθούν και ειδικές βραβεύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

-Τρεις πρώτοι νικητές του εικονικού αγώνα δρόμου Δήμου Παύλου Μελά

-ΑμεΑ

-Μεγαλύτερος σε ηλικία συμμετέχων

-Πολυπληθέστερη ομάδα

Όλες οι βραβεύσεις θα γίνουν στη γιορτή των απονομών που θα ακολουθήσει.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, χωρίς περιορισμούς, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τη φυσική κατάσταση.

6.1 Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Τρίτη 26-09-2023. Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας εγγραφές θα γίνονται 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

6.2 Τρόποι Εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στην online πλατφόρμα εγγραφών που θα υπάρχει διαθέσιμη στις ιστοσελίδες των Δήμων Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Κορδελιού Ευόσμου

6.3 Είδη Εγγραφής

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και

β. Ομαδικές (από 4 άτομα και πάνω), που απευθύνονται σε οικογένειες, σχολεία, αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, εταιρείες, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και απλές παρέες που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Στα αγωνίσματα των 10 χλμ και 5 χλμ η χρονομέτρηση θα γίνει με ηλεκτρονικό σύστημα. Τον υπολογισµό και τη δηµοσίευση των αποτελεσµάτων σε πραγµατικό χρόνο θα αναλάβει επίσηµη εταιρεία χρονοµέτρησης.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών θα υπάρχουν από τους διοργανωτές. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και ειδικότερα σε καρδιολογικό έλεγχο για όσους είναι άνω των 35 ετών. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – αθλήτρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – συμμετέχουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονέων τους.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ:

Κατά µήκος της διαδροµής θα υπάρχουν σταθµοί υποστήριξης των δροµέων.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον Υπεύθυνο των αγώνων

Στην αφετηρία υπάρχει πρόβλεψη για φύλαξη και μεταφορά του ιματισμού των αθλητών στον τερματισμό με ασφάλεια.

Οι διοργανωτές δεν καλύπτουν έξοδα μετακίνησης των αθλητών-τριών.

Χημικές τουαλέτες θα υπάρχουν στις αφετηρίες των δρόμων 5 χλμ & 2 χλμ και στον Τερματισμό. Οι συμμετέχοντες των 10 χλμ θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες του Δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου.

Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να φορούν τον αριθμό συμμετοχής τους προκειμένου να καταταχθούν.

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων

Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος του αγώνα, των όρων και κανονισμών συμμετοχής και διεξαγωγής του αγώνα χωρίς πρότερη ειδοποίηση, με ανάρτηση στις ιστοσελίδες των Δήμων Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Κορδελιού Ευόσμου

Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη φωτογράφηση τους κατά την ημέρα και τις ώρες διεξαγωγής του αγώνα από φωτογράφους της διοργάνωσης, καθώς και στη λήψη της εικόνας τους κατά τη βιντεοσκόπηση, μαγνητοσκόπηση, ή άλλης μορφής οπτικής καταγραφής του γεγονότος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

2310 725775, 2310 727775

athletics@ampelokipi-menemeni.gr

www.ampelokipi-menemeni.gr

 

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

2310 705442, 2310 700082

xoroi.athlisis@kordelio-evosmos.gr

www.kordelio-evosmos.gr

 

Δήμος Παύλου Μελά

2313 302961, 2310 643635

athlitismos@pavlosmelas.gr

www.pavlosmelas.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ