Δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Μαθητών & Γονέων του Δήμου Θέρμης

Η Διεύθυνση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Δήμου Θέρμης και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεχίζουν την πολύτιμη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού στο πλαίσιο της ψυχολογικής υποστήριξης μαθητών (παιδιών και εφήβων), των οικογενειών τους και ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών στο δύσκολο έργο τους. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης, συμβουλευτικής και ενίσχυσης της σχολικής κοινότητας. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς.

 

Παιδιά, έφηβοι/ες, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα, συζητώντας με ψυχολόγους, να ανακαλύψουν δρόμους ζωής, να επαναπροσδιορίσουν ατομικές και οικογενειακές προτεραιότητες στοχεύοντας στην ατομική τους ευεξία. Ενισχύοντας τις θετικές πτυχές του ατόμου, επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση της προσωπικότητάς του. Έτσι, επιλύονται ευκολότερα τα προβλήματα της καθημερινότητας, που απειλούν την ομαλή λειτουργία της οικογένειας και της σχολικής κοινότητας και της προσαρμογής των νέων στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Αξιοποιώντας την προϋπάρχουσα, πολυετή γνώση και εμπειρία έχουν σχεδιαστεί οι ακόλουθες διαθεματικές δραστηριότητες:

Ατομική & Οικογενειακή Συμβουλευτική Στήριξη, διάρκειας 60’ (απαιτείται ραντεβού)

Σχολές Γονέων, οκτώ δίωρες συναντήσεις ανά σχολή

Ανοιχτές Διαλέξεις για γονείς, δίωρης διάρκειας

Επιμόρφωση γονέων: «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση», 6ωρης διάρκειας

Συναντήσεις με παιδιά – Συζητήσεις με εφήβους, δίωρης διάρκειας

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών: «Υποστήριξη μαθητών μετά από ψυχοπιεστικά γεγονότα», 6ωρης διάρκειας

Οι συναντήσεις (ατομικές, οικογενειακές & ομαδικές) έχουν υποστηρικτικό, ανιχνευτικό και διαμεσολαβητικό χαρακτήρα, διέπονται από τους βασικούς κανόνες ηθικής και δεοντολογίας και υπόκεινται στο πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στους δημότες της Θέρμης.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση  λόγω της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, οι παρεχόμενες υπηρεσίες/δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού, δύναται να  υλοποιηθούν με φυσική παρουσία ή και διαδικτυακά.

Πληροφορίες – Ραντεβού – Δηλώσεις συμμετοχής: Δευτέρα – Παρασκευή και ώρα 8.00-14.00

Αντιδημαρχία Παιδείας Δ. Θέρμης: 2313.300.764

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.: Ελευθερία Πήτα, Ψυχολόγος, τηλ: 2310. 463.930 & e-mail: info@anatoliki.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ