Δωρεάν προγράμματα για 4.850 παιδιά στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Άνοιξε σήμερα, Δευτέρα 19 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την εξασφάλιση μιας δωρεάν θέσης στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και το «Πρόγραμμα  οικονομικής στήριξης παιδιών προσχολικής ηλικίας»  που παρέχει δωρεάν παιδικούς σταθμούς σε εργαζόμενες του δημοσίου που θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021.

Για την περίοδο 2021-2022 ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εξασφάλισε 1.182 πιστοποιημένες θέσεις δωρεάν φιλοξενίας στους Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς, 3.568 δωρεάν θέσεις στα ΚΔΑΠ και 100 θέσεις στα ΚΔΑΠμεΑ, που το σύνολό τους (4.850) διατηρεί το δήμο σταθερά στην πρώτη θέση πανελληνίως, φιλοδοξώντας να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες όλων των οικογενειών.

«Περήφανοι για το ολοκληρωμένο και υψηλών προδιαγραφών πλέγμα υπηρεσιών που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σε κάθε οικογένεια συμπολιτών μας, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και τιμώντας την κάθε χρόνο, ο δήμος μας είναι για ακόμα μία χρονιά πλήρως έτοιμος να υποδεχθεί στις σύγχρονες, ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες δομές του χιλιάδες παιδιά, δικαιώνοντας τους γονείς που θα μας εμπιστευτούν και πάλι για μία προσχολική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών καθώς και μία πολύπλευρη και ολοκληρωμένη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους στα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, αθλητικά και ψυχαγωγικά τμήματα των ΚΔΑΠ μας, που κάθε χρόνο μετατρέπονται σε κυψέλες χαράς και δημιουργίας, με την πολύτιμη αρωγή των εξειδικευμένων και έμπειρων στελεχών μας» σημειώνει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας τους γονείς «να αξιοποιήσουν στο έπακρο  τις προσφερόμενες δυνατότητες προκειμένου τα παιδιά τους να ενταχθούν δωρεάν στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ του δήμου». Όπως προσθέτει ο δήμαρχος «τα υψηλά, ποιοτικά επιστημονικά χαρακτηριστικά του καταρτισμένου και έμπειρου στελεχιακού δυναμικού μας, οι σύγχρονες, ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες δημοτικές μας εγκαταστάσεις, οι διευρυμένες και υψηλής ποιότητας παροχές πλήρους σίτισης, ιατρικής παρακολούθησης και ιατροκοινωνικής φροντίδας, τα πρότυπα, ενισχυμένα παιδαγωγικά προγράμματα και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, ψυχοσωματικής ανάπτυξης, μουσικοκινητικής και θεατρικής αγωγής, αλλά και η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, που εγγυώνται την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και ασφαλείας στα παιδιά μας για μια προσχολική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών, που ταυτόχρονα διευκολύνει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τους εργαζόμενους γονείς, χάρη στο διευρυμένο ωράριο και τη διευρυμένη περίοδο λειτουργίας που προσφέρονται».

 

Υποβολή αιτήσεων

 

Το σύνολο των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου και τα επιστημονικά τους στελέχη βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να ενημερώσουν και να βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους γονείς για την έγκαιρη και πληρέστερη υποβολή της αίτησης, ενώ διανέμεται πολυσέλιδο ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που αφορούν στο πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις για τους Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ (www.eetaa.gr – www.paidikoi.eetaa.gr). Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων (κωδικών Taxisnet).

Οι ενδιαφερόμενοι και, εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου να επιλέξουν τον φορέα και τη δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το παιδί τους.

Την περίοδο αυτή, από σήμερα, Δευτέρα 19 Ιουλίου, έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα λειτουργούν σε συνεχόμενο ωράριο, από τις 9 π.μ.-8 μ.μ..

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων έχουν καθορισθεί τέσσερα σημεία βοήθειας στην ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, τα οποία βρίσκονται σε τρεις Δημοτικές Ενότητες, και είναι τα εξής:

 

Στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης:

  • Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, 3ος όροφος ), τηλ. 2310639664

Στη Δημοτικό Ενότητα Συκεών

  • Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, δίπλα στο ΚΕΠ), τηλ. 2313313183
  • Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών (Κομνηνών 38), τηλ. 2310638058

Στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων

  • Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκων (Μικράς Ασίας 32), τηλ. 2310674653

 

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από την ΕΕΤΑΑ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε., απευθύνεται στις μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυτοαπασχολούμενες και άνεργες και αφορά στη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, όπως επίσης και στη συμμετοχή τους στα προγράμματα των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ.

Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών το πρόγραμμα υλοποιούν η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Την αίτηση μπορούν να υποβάλλουν και οι πατέρες εφόσον είναι χήροι ή έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια των παιδιών. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πάντως, είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ