Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής από τον Δ. Νεάπολης – Συκεών

Δωρεάν Διαδικτυακά ομαδικά Εργαστήρια Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής για ανέργους και εργαζομένους πολίτες διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης – Συκεών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, με στόχο τη διεύρυνση γνώσεων και δεξιοτήτων στην αναζήτηση εργασίας και την πιο αποτελεσματική επίτευξη επαγγελματικών στόχων.

Τα Εργαστήρια απευθύνονται σε άνεργες και άνεργους, αλλά και σε κάθε άτομο που επιθυμεί να επαναπροσδιορίσει το ρόλο του μέσα στην αγορά εργασίας ή ενδιαφέρεται να προσεγγίσει γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν ευρύτερα τη διαχείριση της σταδιοδρομίας του, και θα πραγματοποιηθούν με δωρεάν συμμετοχή, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom.

«Η γνώση είναι δύναμη» επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης τονίζοντας την πάντα επίκαιρη αυτή ρήση, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «οι κοινωνίες που κατέχουν τη γνώση ευημερούν». «Οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, οι κοινωνικά ευαίσθητες δυνάμεις της Ευρώπης έχουν δώσει μάχες και αγώνες και έχουν πετύχει να υπάρχει σημαντικό ποσοστό των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την κατεύθυνση της εξατομικευμένης και εξειδικευμένης κατάρτισης, εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και συμβουλευτικής στην απασχόληση» υπογραμμίζει ο κ. Δανιηλίδης, προσθέτοντας ότι «σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης αυτές οι πολιτικές στήριξης των ανέργων ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία τις προωθεί και τις διεκπεραιώνει με μεγάλη αποτελεσματικότητα». «Στη χώρα μας είμαστε πολύ πίσω. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει βαθιά τομή μεταφοράς των δράσεων αυτών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» αναφέρει ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι «στο δήμο μας εδώ και 25 χρόνια υλοποιούμε τέτοια προγράμματα με δική μας πρωτοβουλία και έχουμε τεράστια ανταπόκριση και θεαματικά θετικά αποτελέσματα, ασύγκριτα πολλαπλάσια από αυτά του αρμόδιου κρατικού μηχανισμού».

«Η πληροφόρηση και συμβουλευτική των ανέργων, σε ατομικές συναντήσεις και σε σεμινάρια, αποτελούν βασικά εργαλεία της συμβουλευτικής στην απασχόληση που παρέχουν οι συμβουλευτικοί σταθμοί του δήμου για την αποτελεσματική βοήθεια στην εύρεση εργασίας» επισημαίνει η Μάρω Βασσάρα, ψυχολόγος και προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας δήμου Νεάπολης-Συκεών, προσθέτοντας ότι «μιας και η πανδημία περιόρισε τις δυνατότητες της δια ζώσης λειτουργίας των προγραμμάτων μας, είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες που το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ μας βοηθά στην παροχή διαδικτυακών σεμιναρίων για ανέργους σε σύγχρονες και πολύ σημαντικές θεματικές. Ελπίζουμε ότι θα αξιοποιηθούν στο έπακρο από τους πολίτες του δήμου».

Θεματικές

«Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας»
ΤΡΙΤΗ 25/5/21 & ώρες 12:00 – 14:00
https://forms.gle/DRfKW4VXz51sqQBa7

«Τεχνικές Πλοήγησης στην Αγορά Εργασίας
Βιογραφικό σημείωμα- συνοδευτική επιστολή»
ΤΡΙΤΗ 1/6/21 & ώρες 12:00 – 14:00

«Τεχνικές Πλοήγησης στην Αγορά Εργασίας: Συνέντευξη επιλογής»
ΤΡΙΤΗ 8/6/21 & ώρες 12:00 – 14:00

«Κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα»
ΤΡΙΤΗ 15/6/21 & ώρες 12:00 – 14:00

«Διαμορφώνοντας επαγγελματικό προφίλ στο Linked – in»
ΤΡΙΤΗ 29/6/21 & ώρες 12:00 – 14:00

Η συμμετοχή σε 1 (ένα) ή και περισσότερα Εργαστήρια προϋποθέτει προεγγραφή στο https://forms.gle/DRfKW4VXz51sqQBa7.

Οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e- mail) και δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ, ώστε να συνδεθούν στο link που θα τους/τις αποσταλεί, κατά τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των εργαστηρίων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το 1ο εργαστήρι θα γίνονται δεκτές μέχρι Πέμπτη 20/5/21.
Ακολούθως, για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για κάθε εργαστήρι θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις στους ιστοτόπους: www.dimosneapolis-sykeon.gr και www.syntopos.gr

Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με την εγγραφή στα Εργαστήρια, μπορείτε να απευθύνεστε στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου Νεάπολης – Συκεών

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ: Τηλ.: 2313.300206
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ: Τηλ.: 2313.329525
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΥΚΩΝ: Τηλ.: 2313.502226
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ: Τηλ.: 2313.313151

Αναλυτική περιγραφή θεματικών διαδικτυακών ομαδικών Εργαστηρίων Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής

1. Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανέργους/ες που βρίσκονται σε διαδικασία μετάβασης από δομές εκπαίδευσης στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας αλλά και σε εργαζόμενους/ες, οι οποίοι επανασχεδιάζουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και χρειάζεται να συγκροτήσουν ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας. Στο εργαστήριο αποτυπώνονται με αδρές γραμμές τα πεδία που αφορούν τις Τεχνικές Πλοήγησης στην Αγορά Εργασίας και τα βήματα που μπορεί ο/η ωφελούμενος/η να ακολουθήσει στην προσπάθειά του/της να ενταχθεί στο εργασιακό περιβάλλον.

 1. Τεχνικές Πλοήγησης στην Αγορά Εργασίας
  Βιογραφικό σημείωμα- συνοδευτική επιστολή
  Η ομάδα στόχος του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι άτομα που ενδιαφέρονται για επαγγελματικό προσανατολισμό ή επαναπροσανατολισμό, επαγγελματική κινητικότητα, ή όσοι/ες ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες διά βίου διαχείρισης της σταδιοδρομίας. Στόχος του εργαστηρίου είναι να καλλιεργήσουμε τις δεξιότητες αυτοπαρουσίασης, επικεντρώνοντας στο βιογραφικό σημείωμα. Το εργαστήριο εστιάζει στις δεξιότητες ανάδειξης προσόντων μέσα από το βιογραφικό σημείωμα, τη συνοδευτική επιστολή και τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται κανείς στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας
 2. Τεχνικές Πλοήγησης στην Αγορά Εργασίας: Συνέντευξη επιλογής
  Το εν λόγω εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα που ενδιαφέρονται για επαγγελματικό προσανατολισμό ή επαναπροσανατολισμό, επαγγελματική κινητικότητα και σε όσους/ες ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες διά βίου διαχείρισης της σταδιοδρομίας. Στόχος του εργαστηρίου είναι να καλλιεργήσουμε τις δεξιότητες αυτοπαρουσίασης με έμφαση στη συνέντευξη επιλογής. Το εργαστήριο εστιάζει στις δεξιότητες ανάδειξης προσόντων σε συνέχεια του βιογραφικού σημειώματος και της συνοδευτικής επιστολής, μέσα από την προσέγγιση της συνέντευξης με τον/την εργοδότη/τρια.
 3. Κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα
  Η ομάδα στόχος του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι άτομα που ενδιαφέρονται για επαγγελματικό επαναπροσανατολισμό και εργασιακές μεταβάσεις, αλλά και τις δεξιότητες διά βίου διαχείρισης της σταδιοδρομίας, μέσω ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.
  Το εργαστήριο εστιάζει στις βασικές αρχές του «επιχειρείν», στη βιωματική διερεύνηση των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την επιχειρηματικότητα, αλλά και την ανάπτυξη αυτών ως προσωπική επαγγελματική εξέλιξη. Επίσης, στόχος είναι η παρουσίαση του πλαισίου της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα (ΚοινΣΕΠ Συνεταιρισμοί κλπ) και των δυνατοτήτων εξεύρεσης εργασιακών διεξόδων μέσω συλλογικών και συνεργατικών διαδικασιών.
 4. Διαμορφώνοντας επαγγελματικό προφίλ στο Linked – in
  Η θεματική «Διαμορφώνοντας Επαγγελματικό Προφίλ στο LinkedIn» προσδιορίζεται στο πλαίσιο επιμόρφωσης/ πληροφόρησης/ ενδυνάμωσης/ συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων. Αποτελεί εισαγωγικό εργαστήριο για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων επαγγελματικής κινητικότητας ατόμων που είτε βρίσκονται στην Αναζήτηση Εργασίας, είτε θέλουν να δημιουργήσουν ένα σημαντικό δίκτυο επαγγελματικών επαφών. Στο παρόν εργαστήριο αποτυπώνονται εννιά (9) σημαντικά πεδία με αδρές γραμμές προκειμένου οι συμμετέχουσες/οντες να έχουν μια συνολική εικόνα για τις ενότητες που θα παρουσιαστούν. Το προφίλ των συμμετεχόντων αφορά εργαζόμενες/ους και ανέργους/ες που χρειάζεται να συγκροτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πλατφόρμα LinkedIn, τις στρατηγικές σωστής συμπλήρωσης του προσωπικού τους προφίλ, τις δυνατότητες που έχουν για την ανάπτυξη ενός επαγγελματικού δικτύου, τις προοπτικές απορρόφησης στην σύγχρονη αγορά εργασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ