Δήμος Παύλου Μελά: Εκπαιδευτικές δράσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Με αφορμή την 15η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Δύο Φύλων και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παύλου Μελά με Παράρτημα Ρομά, θα υλοποιήσουν την εκπαιδευτική δράση – παρέμβαση με τίτλο «Φτιάχνω την δική μου οικογένεια» σε παιδιά προσχολικής ηλικίας που φοιτούν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Παύλου Μελά.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1993 με στόχο να προβάλλει τη σπουδαιότητα της οικογένειας, η οποία αποτελεί τον σημαντικότερο πυρήνα της κοινωνίας. Η διεθνής αυτή ημέρα αποτελεί μία ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη σ’ όλη την οικογένεια, μία ημέρα που έρχεται να μας θυμίσει την αξία της οικογένειας, την αξία που έχει για τον καθένα ξεχωριστά να έχει κοντά του τους ανθρώπους που τον νοιάζονται και τον αγαπούν.

Στις μέρες μας η οικογένεια παραμένει η κυρίαρχη αξία, μέσα από την οποία ο άνθρωπος μπορεί να ικανοποιήσει τις βιολογικές και συναισθηματικές του ανάγκες, να αναπτύξει κοινωνικές αρετές και ηθικές αξίες καθώς και να διαμορφώσει την προσωπικότητά του.

Μέσα από την δράση τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να ακούσουν και να δραματοποιήσουν ένα παραμύθι για την οικογένεια, και στη συνέχεια να κατασκευάσουν τα δικά τους σπιτάκια για τις μοναδικές τους οικογένειες. Σκοπός της δράσης είναι τα παιδιά να μάθουν για την οικογένεια και τις αξίες της ανεξάρτητα από τον τύπο και τη δομή της, καθώς και να γνωρίσουν τις έννοιες ζεστασιά, αποδοχή, συνεργασία, δύναμη, στοργή και αγάπη, τα βασικά ‘’συστατικά’’ κάθε οικογένειας.

Πρόγραμμα δράσης σε συνεργασία με τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

«ΡΟΔΙ», Δευτέρα 24 Απριλίου

«ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ», Τρίτη 25 Απριλίου

«ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ», Τετάρτη 26 Απριλίου

«ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ», Πέμπτη 27 Απριλίου

«ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ», Παρασκευή 28 Απριλίου

«ΓΛΑΡΟΠΟΥΛΙΑ», Τρίτη 2 Μαΐου

«ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ» & «ΧΡΩΜΑΤΟΥΠΟΛΗ», Τετάρτη 3 Μαΐου

«ΧΑΜΟΓΕΛΑ» & «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΛΑΔΕΝΗ», Πέμπτη 4 Μαΐου

«ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» & «ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ», Παρασκευή 5 Μαΐου

Η δράση θα υλοποιηθεί από τους ψυχολόγους της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ