Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού – Ευόσμου: Απειλείται με όλεθρο το λιανεμπόριο

Την άμεση ανάκληση της απόφασης της κυβέρνησης για την αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, ζητά με ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού – Ευόσμου.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του σώματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, Δευτέρα 5 Απριλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δύο τοπικών εμπορικών συλλόγων, τονίστηκε πως είναι επιτακτική ανάγκη να αναθεωρηθεί άμεσα η απόφαση και να ανοίξει η αγορά.

Παράλληλα ζητήθηκε η άμεση λήψη έκτακτων μέτρων στήριξης και προστασίας των επαγγελματιών, προκειμένου να ενισχυθούν αυτή τη χρονική στιγμή που τα λουκέτα παραμένουν στις επιχειρήσεις τους.

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

“Η αιφνιδιαστική απόφαση αναστολής της προγραμματισμένης επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, απειλεί με όλεθρο το λιανεμπόριο.

Την ώρα που ήδη έχει πληγεί σοβαρότατα ο εμπορικός κόσμος, οι καταστηματάρχες στηριζόμενοι στις εξαγγελίες των αρμοδίων, το προηγούμενο διάστημα, επένδυσαν το υστέρημά τους, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για το άνοιγμα των επιχειρήσεων τους, με επαναπροσλήψεις προσωπικού και προμήθεια εμπορευμάτων.

Η ακατάληπτη απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο τη δικαιολογημένη αντίδραση των εμπόρων, τους οποίους ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου στηρίζει αμέριστα.


Διανύσαμε ενωμένοι έναν χρόνο με σκληρά περιοριστικά μέτρα, υπακούοντας τις συχνά αντιφατικές αποφάσεις της κυβέρνησης, στηρίζοντας με τεράστιο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος την εθνική προσπάθεια.


Ο απολογισμός ωστόσο φαίνεται αποκαρδιωτικός τόσο σε ότι αφορά την οικονομία αλλά και την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Οι ώρες είναι κρίσιμες και οφείλουμε να σώσουμε ότι σώζεται. Το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετά το πολύμηνο lockdown, δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία όταν και εφόσον πληρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα και απόδειξη είναι ότι με κλειστά τα καταστήματα γινόμαστε μάρτυρες κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.


Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει και να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση η οποία δημιουργεί ακόμη περισσότερη ασφυξία στην ήδη ασφυκτικά πιεσμένη αγορά”.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ