Δήμος Θεσσαλονίκης: Αλλάζει όψη η περιοχή πέριξ της Αγίας Μαρίνας στην Άνω Τούμπα

Τη δέσμευση ότι «κάθε γειτονιά της πόλης θα έχει τη φροντίδα του Δήμου» ανέλαβε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογράφοντας χθες (25/04) το μεσημέρι τη σύμβαση για την ανάπλαση μιας περιοχής 130 στρεμμάτων στην Άνω Τούμπα. Η υπογραφή της σύμβασης, της πέμπτης κατά σειρά που αφορά ολοκληρωμένες αναπλάσεις σε γειτονιές, έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη.

 

«Πάνω από 100 δρόμοι σε κάθε γειτονιά αναπλάθονται. Οι γειτονιές της πόλης θα έχουν τη φροντίδα του Δήμου, η Θεσσαλονίκη θα είναι μια πόλη που αξίζει κανείς να ζει, να επισκέπτεται, να επενδύει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 

«Στην περιοχή της Άνω Τούμπας προχωρούμε σε ολοκληρωμένη παρέμβαση σε βασικούς οδικούς άξονες με καινούρια πεζοδρόμια, ράμπες προσβασιμότητας, δενδροδόχους, φωτισμό, αστικό εξοπλισμό. Η περιοχή έχει τεράστια ανάγκη από τα έργα αυτά, καθώς για πολλές δεκαετίες δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς, ώστε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών», σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

 

Η περιοχή όπου θα εξελιχθούν παρεμβάσεις ανάπλασης στο πλαίσιο της σύμβασης που υπογράφηκε σήμερα καλύπτει μια ζώνη 130 στρεμμάτων βόρεια της Λαμπράκη και δυτικά της Διαγόρα, πέριξ της Αγίας Μαρίνας, στην Άνω Τούμπα. Μεταξύ άλλων οι παρεμβάσεις αφορούν τις οδούς Ολύνθου, Βιάνδρου, Καθ. Ανδριώτη, Εμπεδοκλέους, Αδαμίδη, Τυρολόης και τμήμα της οδού Πολυκλείτου. Τα έργα ανάπλασης στην Άνω Τούμπα έρχονται σε συνέχεια ανάλογων παρεμβάσεων και σε άλλες γειτονιές της πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ