Δήμος Θέρμης: Συνδέθηκε και το Κάτω Σχολάρι με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου

Άλλη μία κοινότητα του δήμου Θέρμης, αυτή του Κάτω Σχολαρίου, εντάχθηκε από τις 10 Νοεμβρίου στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Παρουσία του δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, του διευθυντή Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Μιχάλη Στεργιόπουλου, του προέδρου της κοινότητας Κάτω Σχολαρίου, Νικόλαου Ζήση, τοπικών συμβούλων και κατοίκων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε συμβολική αφή φλόγας για την έναρξη τροφοδότησης του δικτύου διανομής από τον δήμαρχο Θέρμης, τον διευθυντή Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και τα στελέχη της Εταιρείας. Νωρίτερα είχε γίνει και η σύνδεση της πρώτης κατοικίας του Κάτω Σχολαρίου στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

 

Σύμφωνα με τον κ. Στεργιουλόπουλο εκ μέρους των κατοίκων υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση καθώς έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 1.500 αιτήσεις σύνδεσης καταναλωτών, ενώ προβλέπεται η τροφοδότηση πέντε δημοτικών κτιρίων από το δίκτυο φυσικού αερίου. Ιδιαίτερα σημαντικό κίνητρο για τους πολίτες αποτελεί η παροχή έκπτωσης 100% στα τέλη σύνδεσης για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και για όλες τις χρήσεις έως τις 31.12.2021. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 11150 για πληροφορίες νέων συνδέσεων, ενώ για θέματα δυσλειτουργίας του δικτύου διανομής φυσικού αερίου λειτουργεί η Υπηρεσία Άμεσης Επέμβασης στη γραμμή 10302, 24 ώρες το 24ωρο.

Όπως τόνισε ο διευθυντής Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η εταιρεία αναπτύσσει δυναμικά το δίκτυό της και συνεχίζει τη μεγιστοποίηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και με συνέπεια στον προγραμματισμό για την τροφοδότηση των νέων περιοχών για το 2021, το Κάτω Σχολάρι του δήμου Θέρμης εντάχθηκε στο δίκτυο φυσικού αερίου. Για τον δήμο Θέρμης συνολικά, το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης 2021-2025 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ προβλέπει επενδύσεις ύψους περίπου 6,4 εκατ. ευρώ για την κατασκευή δικτύου χαμηλής πίεσης συνολικού μήκους περίπου 27,6 χλμ, και την υλοποίηση νέων συνδέσεων των καταναλωτών, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 4.800. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ανταποκρίνεται στο έντονο ενδιαφέρον των δημοτών, καθώς μετά το Νέο Ρύσιο, το Πλαγιάρι, τον Τρίλοφο και την Καρδία συμπεριλαμβάνεται και το Κάτω Σχολάρι στο δίκτυο διανομής, συμβάλλοντας στην οικονομική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θέρμης, αφού ευχαρίστησε την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την άριστη συνεργασία που έχει με το δήμο τα τελευταία χρόνια, τόνισε ότι «για μας είναι από τα βασικά αναπτυξιακά εργαλεία της περιοχής η σύνδεση με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου και η τροφοδότηση όλων των οικισμών, αλλά και των περιοχών και των επιχειρήσεων που αναπτύσσουν σημαντική οικονομική δραστηριότητα. Και για τις οικονομίες κλίμακας που θα γίνουν σε σχέση με το κόστος της ενέργειας, αλλά κυρίως και για το περιβάλλον. Έχουμε υποχρέωση να πιέσουμε ώστε να πάει παντού το φυσικό αέριο ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να το παραδώσουμε στα παιδιά μας χωρίς να το υποθηκεύσουμε. Το Κάτω Σχολάρι είναι η τελευταία κοινότητα του παλιού δήμου Μίκρας που συνδέεται στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Πλέον, το φυσικό αέριο έχει πάει σχεδόν σε όλους τους οικισμούς του δήμου Θέρμης. Ο σχεδιασμός βεβαίως δεν σταματά μέχρι να συνδεθεί και το τελευταίο χωριό στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Μόνον τα ορεινά χωριά απέμειναν και αυτός θα είναι ο στόχος του δήμου για τα επόμενα χρόνια και είμαστε σίγουροι ότι με τη συνέχιση της καλής συνεργασίας με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα τον εκπληρώσουμε».

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ