Δήμος Θέρμης: Νέα rapid tests σε Ν. Ρύσιο και Ν. Ραιδεστό

Συνεχίζονται και την προσεχή εβδομάδα οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 16 Μαρτίου τα rapid test θα γίνουν στην Κοινότητα Νέου Ρυσίου, στο κτίριο του Κέντρου Πολιτισμού, επί της οδού Μεταμορφώσεως. Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 17 Μαρτίου rapid test θα γίνουν στην Κοινότητα Νέας Ραιδεστού, στο κοινοτικό κατάστημα. Οι έλεγχοι και τις δύο μέρες, θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό. Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν ανάλογοι έλεγχοι σε άλλες τρεις Κοινότητες του δήμου Θέρμης. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου έγιναν στο Κάτω Σχολάρι έγιναν 187 rapid test και προέκυψαν 6 θετικά (3,21%). Αφορούσαν σε 3 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 50 έτη.
Τ
ην Τρίτη 9 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν στο Τριάδι 216 rapid test και προέκυψαν 10 θετικά (4,63%). Αφορούσαν σε 6 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 56 έτη.

Τέλος, την Παρασκευή 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν 164 rapid test στη Θέρμη και προέκυψαν 3 θετικά κρούσματα (1,83%). Αφορούν σε 2 άνδρες και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 52 έτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ