Δήμος Θερμαϊκού: Όλα έτοιμα για επανάκτηση της γαλάζιας σημαίας

Η “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ”, σύμβολο εξαιρετικής ποιότητας απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι.

Οι ακτές αξιολογούνται ετησίως λαμβάνοντας υπόψη ποιοτικά στοιχεία της τελευταίας τετραετίας και κατατάσσονται σε εξαιρετικής ποιότητας, πολύ καλής, καλής, μέτριας, χαμηλής. Μόνο οι εξαιρετικής ποιότητας βραβεύονται. Ταυτόχρονα απαιτούνται και άλλα κριτήρια.

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΝΕΡΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΌΜΕΝΟΥΣ. Επιπλέον, στην Περαία, στους Νέους Επιβάτες, στην Αγία Τριάδα, στο Αγγελοχώρι και στην Επανομή υπάρχουν ακτές με ναυαγοσώστες, χημικές τουαλέτες, κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Στους Νέους Επιβάτες και στην Επανομή υπάρχουν ακτές προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ. Στην ακτή ΠΟΤΑΜΟΣ υπάρχουν παρατηρήσεις που αφορούν το ευαίσθητο περιβάλλον της ακτής. Είμαστε ήδη σε άμεση επικοινωνία με το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών.

Οι ενέργειες μας έχουν αξιολογηθεί θετικά από το Φορέα του Προγράμματος ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ. Τα προβλήματα θα αποκατασταθούν και η σημαία θα επανέλθει. Στην ακτή ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ στις 10-05-2019 έλαβε χώρα δειγματοληψία, η οποία δυστυχώς δεν επαναλήφθηκε όπως προβλέπεται εντός των επόμενων 2-3 ημερών για επανέλεγχο της συγκέντρωσης. Τα αποτελέσματα αυτής της δειγματοληψίας παρόλο που είναι η μόνη μέτρηση σε βάθος τετραετίας που υπερβαίνει τα όρια της εξαιρετικής ποιότητας είναι ο λόγος απόσυρσης της σημαίας. Εξαιτίας αυτής της μέτρησης, ο μέσος όρος της τετραετίας παραμένει εκτός ορίων. Όμως παρακολουθούμε τα αποτελέσματα για να μην υπάρξει δεύτερη και η σημαία σύντομα θα ανακτηθεί. Ήδη προσπαθούμε να εντάξουμε και άλλες ακτές στο δίκτυο σημείων δειγματοληψίας καθώς και χαρακτηρισμένων πολυσύχναστων ακτών, ώστε με το πέρας της τετραετίας να μπορούμε να αιτηθούμε για περισσότερες βραβευμένες παραλίες του Δήμου. Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε. Η κολυμβητική περίοδος ξεκινά σύντομα. Συνιστώ μόνο καλά λόγια να λέτε για τις ακτές μας γιατί όλη η ακτογραμμή μας διαθέτει νερά Εξαιρετικής ποιότητας!!!!

Η Γενική Γραμματέας Δήμου Θερμαϊκού, κ. Κασάπη Κωνσταντία – Αναστασία απόφοιτος του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Κάτοχος του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Βιολογίας – Γεωλογίας – Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. με τίτλο “Οικολογική Ποιότητα & Διαχείριση Υδάτων σε επίπεδο λεκάνης απορροής”, Κάτοχος Διεθνούς Διπλώματος εξειδίκευσης για το Ταξίδι και τον Τουρισμό, με πιστοποιημένη εκπαίδευση στη “Διαχείριση φυσικών καταστροφών & σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας”.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ