Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Σε εξέλιξη μεγάλη εργολαβία της ΠΚΜ για την επισκευή βλαβών του οδικού φωτισμού

Ανταποκρίθηκαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις έντονες παρεμβάσεις του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και των υπηρεσιών του δήμου μας και εργάζονται ήδη για την αποκατάσταση των σημαντικών βλαβών στον φωτισμό των επαρχιακών δρόμων που βυθίστηκαν στο σκοτάδι το τελευταίο διάστημα.

Με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανατέθηκε μεγάλη εργολαβία ώστε σε εύλογο χρόνο να αποκατασταθούν στο σύνολό τους, οι εκτεταμένες βλάβες στο Περιφερειακό δίκτυο φωτισμού της Περιφέρειας που διέρχεται από τον δήμο μας και ιδιαίτερα στα τμήματα Πυλαίας, Πανοράματος και στην είσοδο του Χορτιάτη.

Πρόκειται για σημαντικές βλάβες που έχουν προκληθεί, είτε από καταστροφές των δικτύων από εργασίες άλλων οργανισμών (φυσικό αέριο, ΕΥΑΘ κλπ), είτε για εκτεταμένα βραχυκυκλώματα που έχουν σημειωθεί στις παραπάνω περιοχές. Η εργολαβία είναι σε εξέλιξη και ήδη τμήματα στην Κομνηνών στην είσοδο του Πανοράματος αλλά και τμήματα της οδού προς Χορτιάτη έχουν δοθεί σε λειτουργία.

Παράλληλα ο δήμος μας προχωρά στην ενεργειακή αναβάθμιση όλου του δικτύου οδοφωτισμού με την εγκατάσταση νέων LED φωτιστικών υψηλής ενεργειακής απόδοσης συνολικού προϋπολογισμού 4.294.327,08 €.

Με αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμιστεί θεαματικά ο φωτισμός σε όλες τις περιοχές του δήμου μας, θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και θα μειωθεί αντίστοιχα το κόστος αναλωσίμων.

Μετά την ολοκλήρωση μελετών, διαγωνισμού και του ελέγχου νομιμότητας των διαδικασιών, η ανάδοχος εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες αντικατάστασης προβολέων και από τις αρχές Μαρτίου θα προβεί στη συνολική αντικατάσταση 6.393 φωτιστικών LED και 1767 λαμπτήρων LED, με ορίζοντα ώστε έως τον Ιούνιο τρέχοντος έτους να έχει αναβαθμισθεί το σύνολο του δημοτικού φωτισμού σε όλες τις γειτονιές του δήμου μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ