Δήμος Παύλου Μελά: Σταδιακή επαναλειτουργία των Δημοτικών Βιβλιοθηκών για το κοινό

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά και η Εντεταλμένη στον Πολιτισμό Ευαγγελία Καρακούτα ανακοινώνουν τη σταδιακή επαναλειτουργία των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Παύλου Μελά για το κοινό, με αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες.

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί αναγνώστες

Παρέα με το «Βιβλίο στο σπίτι» καταφέραμε να ξεπεράσουμε έναν δύσκολο χειμώνα. Μετά από το επιτυχημένο πρόγραμμα αποστολής βιβλίων στους κατοίκους του δήμου μας, οι Δημοτικές βιβλιοθήκες Παύλου Μελά ξεκινούν και πάλι σταδιακά να επαναλειτουργούν για το κοινό μας τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις για τον covid-19.

Σας ενημερώνουμε για τη διαδικασία επαναλειτουργίας:

➢ Από Δευτέρα, 31 Μαΐου ισχύει το κανονικό ωράριο της κάθε βιβλιοθήκης

Ευκαρπία: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 12:00-20:00 και Πέμπτη, Παρασκευή 08:00-15:30

Πολίχνη: Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή 08:00-15:00 και Τετάρτη, Πέμπτη 12:30-20:00

Σταυρούπολη: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 12:00-20:00 και Τρίτη, Πέμπτη 08:00-15:30

➢ Επιστροφή βιβλίων

Η επιστροφή των βιβλίων θα γίνεται στην είσοδο της κάθε βιβλιοθήκης. Εκεί θα υπάρχει ειδικός χώρος στον οποίο θα αφήνονται τα βιβλία. Τα τεκμήρια θα παραμένουν στην προβλεπόμενη καραντίνα σύμφωνα με τις συστάσεις της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων. Στη συνέχεια θα είναι πάλι διαθέσιμα για το κοινό.

➢ Δανεισμός τεκμηρίων

Τα μέλη μπορούν να επισκέπτονται το χώρο της βιβλιοθήκης και να δανείζονται τα τεκμήρια που επιθυμούν. Θα υπάρχει περιορισμός αριθμού εισερχομένων ατόμων ανάλογα με το εμβαδόν της κάθε βιβλιοθήκης και ενδεικτική ανακοίνωση στην είσοδο της πολιτιστικής δομής. Η διάρκεια επίσκεψης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 15 λεπτά.

➢ Σχετικά με Αναγνωστήριο και Ηλεκτρονικούς υπολογιστές κοινού με τις ισχύουσες ανακοινώσεις δεν επιτρέπεται η λειτουργία τους.

➢ Επίσης δεν επιτρέπεται η απασχόληση των παιδιών στο παιδικό τμήμα της κάθε βιβλιοθήκης.

Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι την ομαλοποίηση της λειτουργίας των βιβλιοθηκών τα τεκμήρια που δεν επιστρέφονται στον προβλεπόμενο χρόνο δεν θεωρούνται καθυστερημένα.

Οδηγίες

Κατά την επίσκεψή τους τα μέλη παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή την κάρτα δανεισμού της βιβλιοθήκης.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους επισκέπτες της βιβλιοθήκης και συστήνεται η χρήση γαντιών.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν την προβλεπόμενη απόσταση ασφαλείας από το προσωπικό των βιβλιοθηκών αλλά και μεταξύ τους, σύμφωνα με τους κανόνες (τουλάχιστον 1,5 μέτρο). Επίσης στην είσοδο κάθε κτιρίου θα τηρείται κατάλογος στοιχείων των εισερχομένων ατόμων.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντοτε να επισκέπτεστε την ηλεκτρονική σελίδα του Συλλογικού καταλόγου των βιβλιοθηκών μας για την αναζήτηση των τεκμηρίων που σας ενδιαφέρουν: https://opac.pavlosmelas.gr/

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

• Τμήμα Πολιτισμού, τηλέφωνα: 2313 302835, 936

• Βιβλιοθήκη Σταυρούπολης, Λαγκαδά 221, ΚΠ Χρήστος Τσακίρης (2ος), 2313302836

• Βιβλιοθήκη Πολίχνης «Θεόκλητος Καρυπίδης» , Ίμβρου 2 , 2310640244

• Βιβλιοθήκη Ευκαρπίας Εθνικής Αντιστάσεως 24, 2313502154

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ