Δήμος Παύλου Μελά: Σε λειτουργία η “Σχολή Γονέων” των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς σχετικά με το  πρόγραμμα λειτουργίας της Σχολής Γονέων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών για το 2023.

Πρόκειται για δίωρες διαδραστικές συναντήσεις γονέων, τη δεύτερη Δευτέρα κάθε μήνα, ώρα 14.00-16.00 στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό «Λαγουδάκια», Θηβών & Κ. Κρυστάλλη γωνία, στη Σταυρούπολη.

Στη Σχολή Γονέων θα μπορέσουν οι γονείς να συζητήσουν με την ψυχολόγο των παιδικών σταθμών ανταλλάσσοντας απόψεις και εμπειρίες για θέματα σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο προκειμένου να βρούνε  απαντήσεις στους προβληματισμούς τους.

Το προσωπικό βίωμα είναι η μόνη εκπαίδευση που έχουν οι νέοι άνθρωποι, όταν γίνονται γονείς. Είναι αυτή, που τους έχουν χαρίσει μέσα από τον τρόπο που τους μεγάλωσαν οι δικοί τους γονείς. Όμως, για την προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας του παιδιού τους και τη διαμόρφωση σωστής προσωπικότητας, χρειάζονται περισσότερα εφόδια από εκείνα που προσφέρει η αγάπη και το ένστικτό τους. Ειδικότερα, χρειάζονται γνώσεις, δεξιότητες, ενημέρωση, διαρκή προβληματισμό και αναζήτηση. Για τους παραπάνω λόγους οι γονείς είναι περισσότερο από πρόθυμοι να συμμετέχουν στις Σχολές Γονέων.

Η εκπαίδευση είναι μια διαρκής διαδικασία που οφείλουμε να παρέχουμε και εμείς στον εαυτό μας ως ενήλικες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον σταθμό φοίτησης του παιδιού σας ή στα γραφεία των παιδικών σταθμών (Υπεύθυνη ψυχολόγος, κα Κατερίνα Χατζηαντωνίου 2310 607732).

Όσοι/όσες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που επισυνάπτεται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

Καλή χρονιά στα παιδιά, τους γονείς – κηδεμόνες  και τους εκπαιδευτικούς

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ