Δήμος Παύλου Μελά: Παραχωρήθηκαν 2,3 στρέμματα για ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης

Εκπληρώθηκε το διαχρονικό αίτημα Δήμου Παύλου Μελά και κατοίκων Τερψιθέας & Αμπελώνων Σταυρούπολης

Εκπληρώνεται ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων Τερψιθέας και Αμπελώνων Σταυρούπολης, με την Απόφαση 819/81664 16ης Μαρτίου 2023 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σύμφωνα με την οποία παραχωρούνται 2.230,99 τ.μ. στη Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως για την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στην οδό Ιατρού Γωγούση 55Γ.

Δημοτική Αρχή του Δήμου Παύλου Μελά και υπηρεσίες πολεοδομικών εφαρμογών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, διεκδίκησαν με σχέδιο, σοφά βήματα και αποφασιστικότητα, τη δικαίωση των προσδοκιών της τοπικής κοινωνίας και πέτυχαν την επίλυση μιας χρόνιας εκκρεμότητας.

Πλέον άνοιξε διάπλατα ο δρόμος με τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης της παραπάνω έκτασης, ώστε να ικανοποιηθεί η λατρευτική ανάγκη των πολιτών που εδώ και μια δεκαπενταετία εκκλησιάζονταν και συμμετείχαν στα μυστήρια της Εκκλησίας, μέσα στους σχολικούς χώρους του 3ου Δημοτικού Σταυρούπολης που εδρεύει στην περιοχή.

Διαχρονικά, οι Δημοτικές Διοικήσεις Σταυρούπολης και Παύλου Μελά, έδωσαν τις δικές τους μάχες και η σημερινή Δημοτική Αρχή συνέχισε από το φθινόπωρο του 2014 τον αγώνα ώστε να επιλυθεί ένα θέμα που είχε βαλτώσει.

Δημήτρης Δεμουρτζίδης: Το χρονολόγιο των ενεργειών Διοίκησης και Πολεοδομίας Δήμου Παύλου Μελά

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης σχετικά με την απόφαση παραχώρησης που δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους Τερψιθέας και Αμπελώνων να εκφράσουν τη θρησκευτική τους πίστη με αξιοπρέπεια στον Ιερό Ναό που θα ανεγερθεί στη νοτιοδυτική είσοδο του Δήμου Παύλου Μελά.

«Ζητήσαμε από τον Ιούνιο του 2019, την ανάκληση της παραχώρησης έκτασης από το 1952 στην Αγροτική Τράπεζα, με τίτλο κυριότητας από το 1960, εξαιτίας μη εκπλήρωσης του σκοπού της παραχώρησης και το καταφέραμε, τον Απρίλιο του 2021, με την Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που ουσιαστικά επανέφερε την κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο.

Επιμέναμε, και τον Νοέμβριο του 2021 προτείναμε στο αρμόδιο Υπουργείο να παραχωρήσει την έκταση τίτλου κυριότητας με αριθμό 167139/22.3.1960 στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως για τη δημιουργία Ελληνορθόδοξου Ναού αφιερωμένου στη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης.

Κλιμακώνοντας την πίεσή μας προς την Πολιτεία, συναντήθηκα δια ζώσης, δύο φορές στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με τον πρώην Υπουργό Σπήλιο Λιβανό και τον Δεκέμβριο του 2022 στη Βουλή των Ελλήνων με τον Υφυπουργό Γεώργιο Στύλιο και τους κατέθεσα λεπτομερώς και εμπεριστατωμένα την πρόταση του Δήμου Παύλου Μελά.

Έτσι προχωρήσαμε, έτσι φτάσαμε στη σημερινή αίσια κατάληξη μιας συντονισμένης προσπάθειας που στο επίκεντρό της είχε τους συνανθρώπους μας και το αναφαίρετο δικαίωμά τους για ανεμπόδιστη και ελεύθερη εκδήλωση της θρησκευτικής πίστης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ