Δήμος Παύλου Μελά: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις στον Βοτανικό Κήπο, στο Καρατάσιου και σε σχολεία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Παύλου Μελά διοργανώνει περιβαλλοντικές δράσεις στις 6, 7, 8 Ιουνίου 2023, στον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου και στις αυλές των σχολείων με σύνθημα: «Σκεφτόμαστε Παγκόσμια, δρούμε Τοπικά για ένα καλύτερο Περιβάλλον στον Δήμο Παύλου Μελά».

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος – Πρασίνου θα ενημερώσει τους μαθητές για την προστασία και τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο και το περιβάλλον, την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, την αύξηση της ανακύκλωσης και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, μετά τις 10 το πρωί,  μαθητές και μαθήτριες θα επισκεφτούν τον Βοτανικό Κήπο στην Άνω Ηλιούπολη και παράλληλα με τη ξενάγηση στον πανέμορφο χώρο, θα ενημερωθούν για την προστασία του περιβάλλοντος και τα οφέλη του αστικού πρασίνου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Η ευημερία της ανθρωπότητας, το περιβάλλον, και η λειτουργία της οικονομίας, εξαρτάται από την υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων του πλανήτη. Οι ενδείξεις ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν πολύ περισσότερους φυσικούς πόρους από ότι ο πλανήτης μπορεί να παρέχει με βιώσιμο τρόπο, αυξάνονται ραγδαία. Πολλά από τα οικοσυστήματα της Γης πλησιάζουν σε κρίσιμα σημεία καμπής, εξάντλησης ή μη αναστρέψιμης αλλαγής, υπό την πίεση της μεγάλης πληθυσμιακής αύξησης και της οικονομικής ανάπτυξης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας δίνει την ευκαιρία να εξετάσουμε σοβαρά την απληστία που μας έχει κυριαρχήσει σε βάρος του ίδιου μας του πλανήτη και να επικεντρωθούμε στην υγεία μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Η διατήρηση, προστασία και διαχείριση των φυσικών οικοτόπων και ειδών, αποτελούν υποχρέωση προς τις μελλοντικές γενιές. Η πραγματική αλλαγή θα έρθει μόνο όταν αναλάβουμε όλοι δράση, ενημερώσουμε και κινητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας για την κατάσταση του πλανήτη και για τις δυνατότητες αναστροφής του προβλήματος.

Ας γίνουμε όλοι συμμέτοχοι στη λύση!!!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ