Δήμος Παύλου Μελά: Ολοκληρώνεται το «πράσινο» 7ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας

Η ανέγερση του 7ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο φιλοξενώντας 50 νήπια είναι αποτέλεσμα συντονισμένης και επίμονης προσπάθειας των αρμόδιων φορέων του Δήμου Παύλου Μελά, οι οποίοι αξιοποίησαν την ανιδιοτελή προσφορά της κ. Λαδένη και, σε συνεργασία με την ομάδα του εργολάβου – διαχειριστή έργου που η ίδια επέλεξε, υλοποίησαν την κατασκευή δύο συνολικά κτιρίων.
Έτσι, μετά τον 6ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό «Παιδική Στέγη Ιωάννη και Αναστασίας Λαδένη» -το 2019- ήρθε η σειρά του Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας, με το κόστος κατασκευής και των δύο να καλύπτεται από τη δωρήτρια, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές των μελετών και κάτω από την επίβλεψη του Τμήματος Σχολικής Στέγης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας.
Ενεργειακά αυτόνομο, απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και προς τους λιλιπούτειους μαθητές που θα του δώσουν ζωή με την παρουσία τους, το 7ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας κατασκευάστηκε στο Οικοδομικό Τετράγωνο Γ11 το οποίο παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον Δήμο Παύλου Μελά, επί της οδού Αγίου Δημητρίου της Ευκαρπίας, στον αριθμό 1Α. Πρόκειται για μία έκταση 3.945,35 τ.μ. από τα οποία διαμορφώθηκαν τα 1.000 τ.μ.
Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του έργου πραγματοποιήθηκαν με στόχο την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας κατά τη λειτουργία του κτιρίου. Η κατάταξή του ως Α+ στην κλίμακα ενεργειακής κατανάλωσης ήταν από την πρώτη στιγμή κύριο μέλημα και απαίτηση.
Η υποστήριξη της κ. Λαδένη που για δεύτερη φορά στάθηκε στο πλευρό των γονέων και των μικρών μαθητών του δήμου μας σε συνδυασμό με την άψογη συνεργασία των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδήγησαν σε ένα άρτιο αισθητικά και κατασκευαστικά αποτέλεσμα, ένα τελευταίας τεχνολογίας σχολείο όπου η γνώση του παρελθόντος και η προστασία του περιβάλλοντος είναι ενταγμένα στην καθημερινότητα των μαθητών και άρα επιτυγχάνονται με τρόπο σύγχρονο και βιωματικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ