Δήμος Παύλου Μελά: Καμπάνια για τη στήριξη των σχολικών κυλικείων

O Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μιχάλης Χριστοδούλου σε συνεργασία με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας κυρίους Επαμεινώδα Σέγκουλη και Ανέστη Λαζαρίδη ανακοινώνουν καμπάνια για την στήριξη των σχολικών κυλικείων. Προηγήθηκε συνάντηση που συμμετείχαν οι ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων αλλά και της ένωσης κυλικειαρχών Θεσσαλονίκης την οποία εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος κυρία Ευτυχία Δασκουλίδου όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν τα τελευταία 2 χρόνια λόγω πανδημίας και καθώς και τρόποι βελτίωσης της λειτουργίας των σχολικών κυλικείων.

Τα σχολικά κυλικεία ελέγχονται από το Yπουργείο Οικονομικών για τις τιμές τους και τις αποδείξεις τους, την ποιότητα, την καθαριότητα και τα επιτρεπόμενα είδη, ενώ τα προϊόντα που πωλούνται είναι από εταιρίες με HACCP & ISO, εγκεκριμένα και ελεγχόμενα από το υγειονομικό. Οι ιδιοκτήτες παρακολουθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια του ΕΦΕΤ, με κρατική πιστοποίηση γνώσεων και κάνουν συχνά όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Επίσης, η γκάμα του κυλικείου είναι περιορισμένη, βάση υγειονομικών διατάξεων με στόχο την υγιεινή διατροφή, σε αντίθεση με το φαγητό από εξωτερικά καταστήματα τα οποία μόνο υγιεινά δεν είναι για την καθημερινή διατροφή των παιδιών, καθώς αυτά τα καταστήματα απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό και δεν έχουν περιορισμό στα λιπαρά, το αλάτι ή την ζάχαρη και άρα δεν είναι υγιεινά για τα παιδιά. Συχνό φαινόμενο είναι επίσης και οι παραγγελίες ντελίβερι από τα κινητά των μαθητών, που εκτός από παράνομο, εκτός από μη ελεγχόμενο, μπορεί να γίνει και επικίνδυνο μιας και εκτός από βρώσιμα προϊόντα, εισέρχεται ανεξέλεγκτα και οτιδήποτε άλλο όπως τσιγάρα, καφές και αλκοόλ.

Οι ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων πληρώνουν μίσθωμα στο Δήμο για κάθε μαθητή που φοιτά στο σχολείο και το μίσθωμα λειτουργεί ανταποδοτικά, καθώς τα χρήματα επιστρέφονται στο σχολείο και διατίθενται για την αγορά χρήσιμων ειδών που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του.

Ο Δήμος Παύλου Μελά έχει δείξει την έμπρακτη στήριξή του στα κυλικεία καθώς είναι από τους λίγους Δήμους που εφαρμόζει τη νομοθεσία και χορηγεί τις προβλεπόμενες εκπτώσεις.

Το σχολικό κυλικείο είναι ένα κομμάτι της σχολικής κοινότητας όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με υπεύθυνους ανθρώπους και το παιδί θα λάβει το πρωινό του ακόμα και αν έχει ξεχάσει τα χρήματα του στο σπίτι. Επίσης, τα κυλικεία μπορούν να διοργανώσουν εκδηλώσεις όπως πχ γενέθλια μαθητών σε τιμές δελεαστικές ως προς τους γονείς!

Το σχολικό κυλικείο λοιπόν, είναι μέρος της κουλτούρας της σχολικής ζωής. Είναι ένα μικρό μαγαζάκι, γεμάτο φροντίδα, υπευθυνότητα και νόστιμες υγιεινές επιλογές για κάθε μαθητή!

Εμπιστευτείτε και στηρίξτε το κυλικείο του σχολείου σας

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ