Δήμος Παύλου Μελά: Φεστιβάλ Πολυγλωσσίας στη Μονή Λαζαριστών

Ο Δήμος Παύλου Μελά και η Aντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής διοργανώνουν το τριήμερο Φεστιβάλ Πολυγλωσσίας-Ανοιχτοί Δρόμοι 2023, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20, 21, 22 Οκτωβρίου 2023 στη Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη.

Το τριήμερο θα περιλαμβάνει πολλαπλές εκδηλώσεις – δράσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το έργο τους αλλόγλωσσες ομάδες της πόλης και αλλόφωνες κοινότητες, εκπαιδευτικοί και σχολεία της τοπικής κοινότητας,  μορφωτικά ινστιτούτα, σωματεία πολιτισμού, ακαδημαϊκά ιδρύματα, κοινωνικές οργανώσεις νέων, εργαστήρια πολιτισμού, φορείς και πρωτοβουλίες εθελοντών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ

ΑΦΙΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ PDF

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και ώρες 16:00-19:00 στον εκθεσιακό χώρο της Μονής Λαζαριστών, όπου θα υπάρχουν εκθέματα των φορέων που συμμετέχουν, μουσικά και αφηγηματικά δρώμενα καθώς και πολυγλωσσικά ποιήματα παιδιών.

Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη στο κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, θα υπάρχουν τα ενημερωτικά/εκπαιδευτικά περίπτερα συμμετεχόντων, τα οποία θα λειτουργήσουν από τις πρωινές ώρες  10:00 έως 13:00 και τις απογευματινές ώρες 16:00 έως 19:00.

Παράλληλα, τις ίδιες ώρες στην αίθουσα παρουσιάσεων της Μονής Λαζαριστών θα υπάρχουν προβολές εργασιών, βίντεο, παρουσιάσεις παραμυθιών, πολυγλωσσικές αφηγήσεις, σεμινάρια, ανοιχτές συζητήσεις-στρογγυλές τράπεζες κτλ.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 21 Οκτωβρίου, πολιτιστικοί σύλλογοι, χορευτικές ομάδες και σχολές χορού θα παρουσιάσουν τα χορευτικά τους και το πρόγραμμα θα κλείσει με μια συναυλία για μικρούς και μεγάλους με έντεχνο και παραδοσιακό ρεπερτόριο.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και ώρες 10:00 έως 14:00 το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επιστημονικές εισηγήσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια από καθηγητές και επιστημονικά υπεύθυνους.

Παράλληλα, στον αύλειο χώρο κατά τις ίδιες ώρες θα υπάρχουν χοροί και τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο.

Το φεστιβάλ θα λήξει με την συναυλία της ερμηνεύτριας, στιχουργού και μουσικού, Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου.

Σας περιμένουμε όλους!

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Dr Αργυρώ Μουμτζίδου

Ομάδα Έργου:  Κουκίδου Αναστασία  & Ράπου Ειρήνη

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ