Δήμος Παύλου Μελά: Εκδήλωση με… άρωμα γυναίκας την Τετάρτη 22 Μαρτίου

Εκδήλωση με… άρωμα γυναίκας διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών Θεμάτων, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 και ώρα 18.00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί λίγο πριν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας, αλλά αναβλήθηκε λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη, που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα.

Η τελετή απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες, τιμώντας τους πολλαπλούς ρόλους στους οποίους αφοσιώθηκαν με υπέρμετρο ζήλο, ξεχνώντας ή αφήνοντας για το τέλος τα δικά τους θέλω… την κόρη, τη σύζυγο, τη μάνα, τη γιαγιά, την αδερφή, τη φίλη, τη σύντροφο, την εργαζόμενη, τη μονογονέα, τη μάνα ΑΜΕΑ, την αθλήτρια, τη νοικοκυρά… για όλες αυτές  τις γυναίκες  που αγωνίζονται καθημερινά  στον στίβο της ζωής,  ένα ευχαριστώ δεν είναι ποτέ αρκετό.

Είναι όμως μια ευκαιρία να υποκλιθούμε στο μεγαλείο της προσφοράς τους και να εκφράσουμε τον σεβασμό μας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμος Παύλου Μελά θα τιμήσει την κ. Κυριακούλα Δερεκενάρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών  με Καρκίνο μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Νομού Θεσσαλονίκης.

Επίσης θα τιμηθούν τα μέλη του Γυναικείου Τμήματος ποδοσφαίρου του Α.Σ. ΠΑΟΚ.

Στην εκδήλωση συμμετέχει το Δημοτικό Ωδείο Πολίχνης της ΔΗΚΕ ΙΡΙΣ με τους Βαγγέλη Τσοτρίδη (κιθάρα), Μιχάλη Πιπέρκο (κλαρινέτο), τη μαθήτρια Μαρία Μπαλίτα (φωνή) και την επιμέλεια της Πελαγίας Τσοπουρίδου, Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του ΔΩΠ.

Επίσης συμμετέχει το Ωδείο Νικόπολης με τους Στράτο Τζόβενο (κιθάρα & φωνή) και την Αναστασία Λιάπη (φωνή).

Χορηγός της εκδήλωσης το Ανθοπωλείο Αμαρυλλίς, 25ης Μαρτίου 39, Ευκαρπία.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας, Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των δύο φύλων Δήμου Παύλου Μελά.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΔΗ.Κ.Ε. ΙΡΙΣ Δήμου Παύλου Μελά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΣΕ PDF

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Αγώνες αιώνων, χιλιάδων ανώνυμων και επώνυμων γυναικών, που με τις νίκες, τις ήττες και τους συμβιβασμούς τους προσπάθησαν και κατόρθωσαν να καλυτερεύσουν σε σημαντικό βαθμό τη θέση των γυναικών.

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες επιζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή, ενώ από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ