Μονογονεϊκή με ένα παιδί η πρώτη οικογένεια στο δήμο που αποκτά κατοικία μέσω του προγράμματος
Η πρώτη οικογένεια που αποκτά στέγη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών μέσω του προγράμματος στέγασης νέων ηλικίας 25 έως 39 ετών «Κάλυψη» υπέγραψε σήμερα το συμβόλαιο μίσθωσης της νέας κατοικίας της.
Τα συμβόλαια ένταξης στο πρόγραμμα και μίσθωσης του διαμερίσματος που βρίσκεται επί τις οδού Επταπυργίου στις Συκιές υπεγράφησαν στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών.
Η Ξανθίππη Δέσποινα-Βλασίου Ντούκα μονογονέας και μητέρα ενός κοριτσιού 3 ετών δήλωσε ευτυχής που η οικογένειά της επελέγη ως ωφελούμενη του προγράμματος ενώ ικανοποίηση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εξέφρασε εκ μέρους της οικογένειας Γερασιμίδη στην οποία ανήκει το διαμέρισμα, ο κ. Βασίλης Γερασιμίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών περιλαμβάνεται μεταξύ των πρώτων τεσσάρων δήμων που υπέγραψαν σύμβαση με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κάλυψη». Εκ μέρους του δήμου συνυπέγραψαν το συμβόλαιο ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου και Οικονομικών-Νέας Γενιάς Αλεξάνδρα Τερζίδου.
Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης αφού συνεχάρη την ωφελούμενη και της ευχήθηκε το νέο της σπίτι να είναι η αρχή μιας καλύτερης ζωής για την ίδια και την κόρη της υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε προτείνει προ πενταετίας τη λύση της κοινωνικής κατοικίας για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. «Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών έχει εγκριθεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα μόλις 13 διαμερισμάτων από το παλιό πρόγραμμα στέγασης ΕΣΤΙΑ, αλλά η διοίκηση προσπαθεί να εντάξει περισσότερα. «Προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες στέγασης των 427 δικαιούχων νέων στο δήμο μας έχουμε ήδη προχωρήσει με συγκεκριμένες ενέργειες στη διεκδίκηση επιπλέον διαμερισμάτων και στις τέσσερις ενότητες του δήμου», υπογραμμίζει ο κ. Δανιηλίδης και συνεχίζει: «Δυστυχώς η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο δεν έκανε δεκτές τις προτάσεις μας αλλά διαβεβαιώνω και από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέσα από τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να «πειστεί» η κυβέρνηση ότι χρειάζεται να διευρυνθεί το πρόγραμμα γιατί οι υποχρεώσεις της πολιτείας απέναντι στις αυξημένες ανάγκες στέγασης των νέων είναι σήμερα μεγαλύτερες. Θα έπρεπε ήδη να δεσμευθούν σημαντικά κονδύλια από το πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και από εθνικούς πόρους σε αυτή την κατεύθυνση. Αλλιώς θα συνεχιστεί η μάστιγα της μετανάστευσης και του brain drain, του όλο και πιο περιορισμένου αριθμού νέων που επιλέγουν να δημιουργήσουν οικογένεια και του ακόμη μικρότερου που αποφασίζει να αποκτήσει παιδί αυξάνοντας τα ποσοστά υπογεννητικότητας».