Δήμος Νεάπολης Συκεών: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Με δωρεάν διετή φοίτηση εξασφαλίζει στους μαθητές και τις μαθήτριες Απολυτήριο Γυμνασίου χωρίς εξετάσεις και βαθμούς

Σε εξέλιξη είναι από την 1η Σεπτεμβρίου η διαδικασία των εγγραφών για τους ενήλικες που επιθυμούν να επιστρέψουν στα θρανία εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα που δίνει το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης.

Το ΣΔΕ μετράει 22 χρόνια στην εκπαιδευτική διαδικασία της δια βίου μάθησης και απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες που δεν έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο. Μέσα από μία πλήρη εκπαιδευτική διαδικασία δύο ολοκληρωμένων διδακτικών κύκλων, στους οποίους εφαρμόζονται σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας με μαθήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ενήλικων μαθητών και μαθητριών (απόκτηση βασικών γνώσεων, χρήση νέων τεχνολογιών, εκμάθηση ξένης γλώσσας, θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων), όσοι αποφοιτούν λαμβάνουν τίτλο ισότιμο με απολυτήριο γυμνασίου σε μόλις δύο χρόνια.

Η διδασκαλία και οι δραστηριότητες του ΣΔΕ ακολουθούν απογευματινό ωράριο διευκολύνοντας έτσι όσους εργάζονται το πρωί να παρακολουθούν τα μαθήματά του.

Όπως τονίζει η διευθύντριά του Βάΐα Κουβαρά «Το σχολείο επικεντρώνει στην επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, τη διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, την ενίσχυση της προσωπικότητας των εκπαιδευομένων και την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας».

Πέρα από τα μαθήματα, οι εκπαιδευόμενοι έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε δημιουργικά σχέδια δράσης και εργαστήρια, στα οποία έχουν τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες και δεξιότητές τους αλλά και να αποκομίσουν νέες. Παράλληλα συμμετέχουν σε πλήθος πολιτιστικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, όπου βρίσκεται και η έδρα του σχολείου. Το 1ο ΣΔΕ διαθέτει συμβούλους Σταδιοδρομίας και Ψυχολόγο για την περαιτέρω στήριξη των εκπαιδευομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες όσοι και όσες ενδιαφέρονται να εγγραφούν μπορούν να προσέρχονται καθημερινά μεταξύ 5 μ.μ. – 8 μ.μ. στο κτηριακό συγκρότημα του 1ου & 3ου Γυμνασίου Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη (είσοδος από Οδυσσέα Ελύτη) ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2310672715 (απογευματινές ώρες).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ