Δήμος Νέαπολης Συκεών: Το Σάββατο 9/12 συγκεντρώνουμε στο ρολόι «δώρα καρδιάς»

Μία δράση που ξεχωρίζει μεταξύ των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι για όλους, περισσότερο όμως είναι για τα παιδιά κάθε ηλικίας γι’ αυτό και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έχει στο επίκεντρο όλων των γιορταστικών εκδηλώσεών του τους μικρούς δημότες του.

Η δράση του ερχόμενου Σαββάτου (9 Δεκεμβρίου) όμως είναι διαφορετική κι έχει στόχο να προκαλέσει όσα περισσότερα χαμόγελα μπορεί.

Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο καλούν μικρούς και μεγάλους στην πλατεία Ειρήνης της Νεάπολης (Ρολόι) για να προσφέρουν δώρα, παιχνίδια και παιδικά βιβλία, για τα παιδιά των οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Συσσιτίουτου δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η δράση με σύνθημα «Ελάτε μαζί να δώσουμε λίγη μαγεία στους μικρούς μας φίλους» που οργανώθηκε σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ (Connect Family), θα διαρκέσει από τις 11 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου και θα συνοδεύεται από πολλή μουσική, χάπενινγκς και εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους. Συγκεκριμένα, τα παιδιά που θα χαρίσουν δώρα για τους συνομήλικούς τους θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εργαστήρι χριστουγεννιάτικης κάρτας με ανακυκλώσιμα υλικά και face painting.

«Η εκδήλωση στηρίζεται στη βασική αρχή που διέπει την κοινωνική πολιτική του δήμου Νεάπολης-Συκεών η οποία δεν είναι άλλη από την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο που έχει μεγαλύτερη ανάγκη και μας χρειάζεται περισσότερο» τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

«Τι θα ήταν αλήθεια τα Χριστούγεννα αν δεν υπήρχαν οι εκδηλώσεις που μας βοηθούν να δείξουμε πόσο νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας και κυρίως για τα παιδιά;» αναρωτιέται η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου και απευθύνει κάλεσμα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή: «Ελάτε λοιπόν μαζί με τα παιδιά σας και μάθετέ τους την αξία της προσφοράς».

Υπενθυμίζεται ότι της εκδήλωσης θα προηγηθεί το άναμμα των δέντρων σε όλες τις δημοτικές ενότητες με τον εξής προγραμματισμό:

Στο πάρκο Π. Αφαλή για τη δημοτική ενότητα Συκεών μεθαύριο Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι)για την ενότητα Νεάπολης την Παρασκευή 8 του μηνός, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στο Σιντριβάνι (Παπανικολάου με Ειρήνης) στα Πεύκα και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στο πάρκο Ανθέων για τον Άγιο Παύλο. Όλες οι εκδηλώσεις για τους φωτισμούς των δέντρων αρχίζουν στις 6 το απόγευμα.