Δήμος Νέαπολης Συκεών: Εθελοντές από διαφορετικούς τομείς γνωρίζονται μεταξύ τους

Στις 12 Ιουλίου το πρώτο ραντεβού για τον καλλωπισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου

Ο Κωνσταντίνος, η Νίκη η Δώρα και ο Νίκος δεν είχαν πολλά κοινά με την Αγγελική, τη Μαρία τον Δημήτρη και Δέσποινα, κι ας ήταν όλοι εθελοντές στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Μετά τη συμμετοχή τους στην ομάδα γνωριμίας και εμψύχωσης των εθελοντών που συγκροτήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας των αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννας Αλεξιάδου και Περιβάλλοντος-Πρασίνου Παρής Γενίτσαρη έμαθαν πολλά ο ένας για τον άλλον, αντάλλαξαν πληροφορίες για τον χαρακτήρα και τα ενδιαφέροντά τους, και βέβαια έκλεισαν το επόμενο ραντεβού της ομάδας.

Στη συνάντηση της ομάδας γνωριμίας και εμψύχωσης που έγινε , η ψυχολόγος αν. προϊσταμένη Κοινωνικής Προστασίας και Ισότητας Μάρω Βασσάρα, ενθάρρυνε τους εθελοντές να απαντήσουν σε ερωτήσεις οι οποίες τους βοήθησαν να γνωρίσουν καλύτερα τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις τους, να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές και τις ανάγκες τους και παράλληλα να μάθουν χρήσιμα στοιχεία για τους άλλους εθελοντές. Έτσι κι αλλιώς για να φέρει σε πέρας πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους δράσεις, η ομάδα πρέπει πρώτα να «δέσει». Ήδη η πρώτη δράση προγραμματίστηκε για τις 12 Ιουλίου με αντικείμενο τις φυτεύσεις και τον γενικότερο καλλωπισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου Συκεών στη Γερμανού Καραβαγγέλη 1.

Απόλυτα ικανοποιημένες από τη συμμετοχή και τη διάθεση για προσφορά των συμμετεχόντων, η Ιωάννα Αλεξιάδου και η Παρή Γενίτσαρη αναφέρθηκαν στην αξία της εθελοντικής προσφοράς και στη σημασία που δίνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στην ενίσχυση του εθελοντισμού. «Η ισχύς εν τη ενώσει, είναι ένα ρητό που βρίσκει έκφραση μεταξύ των εθελοντικών ομάδων και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η ιδέα να συναντηθούν εθελοντές από διαφορετικούς τομείς για να οργανώσουν από κοινού δράσεις έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες. Η πρώτη δράση ενώνει κοινωνική πολιτική και περιβάλλον αφού αφορά φυτεύσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο», τονίζει η Παρή Γενίτσαρη.