Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ξεκίνησαν τα Προγράμματα Άσκησης για Καρδιοπαθείς και Νεφροπαθείς

Η Αντιδημαρχία Αθλητισμού & Νέας Γενιάς και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έναρξη των Προγραμμάτων Άσκησης για Καρδιοπαθείς και Νεφροπαθείς.
Στόχος του προγράμματος που υλοποιείται ΔΩΡΕΑΝ, είναι η σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρδιαγγειακά νοσήματα και χρόνια νεφρική νόσο. Στην προσπάθεια αυτή ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συνεργάζεται με το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ένας μεγάλος αριθμός ασθενών, δημότες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, ήδη συμμετέχουν στο πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται στο ΔΑΚ Ευόσμου. Επίσης το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει ασθενείς της μονάδας τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Τα προγράμματα άσκησης είναι κατάλληλα διαμορφωμένα, ώστε να είναι ωφέλιμα και ακίνδυνα και η εκγύμναση πραγματοποιείται από εξειδικευμένους και έμπειρους γυμναστές.
Το επιστημονικό προσωπικό του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής διαθέτει πολυετή εμπειρία στην εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης σε ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα και χρόνια νεφρική νόσο που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση με τεχνητό νεφρό.
Εφαρμόζεται 3 φορές την εβδομάδα ειδικό ασκησιολόγιο, προσαρμοσμένο στις δυνατότητες και στις ιδιαιτερότητες κάθε ασθενούς.
Ο έλεγχος της καταλληλότητας των ασθενών για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εκγύμνασης γίνεται μετά από δωρεάν πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο στο Εργαστήριο Αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ.
Σε όλη την διάρκεια των προγραμμάτων υπάρχει στενή συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς των ασθενών.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα άσκησης ασθενών με καρδιαγγειακά νοσήματα και χρόνια νεφρική νόσο μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Πληροφορίες:
Γυμναστήριο Κολοκοτρώνη
Κολοκοτρώνη 43 & Τσαλή
Τ. 2310705442, 2310700082, 2310574155
Δευτέρα έως Παρασκευή (8:00-20:00)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ